Aardappel ovenschotel met kippendij, groenten, champignons en kaas

Aardappel ovenschotel met kippendij, groenten, champignons en kaas
Hoofdgerecht
15 minuten + 35 minuten oven
4 personen

Deze aardappel ovenschotel met kippendij, groenten, champignons en kaas is zo gemaakt. Je hoeft eigenlijk alleen de krieltjes even voor te koken. In de tussentijd snijd je de rest van de ingrediënten waarna alles in de oven gaat.

Een half uurtje later controleer je even of de kip gaar is. Daarna kan je aan tafel om te genieten van deze heerlijke aardappel ovenschotel met krieltjes. Lekker gevuld met veel groenten en tomatenblokjes en natuurlijk met een lekkere laag gesmolten kaas.

Krijg je ook al zin in deze makkelijke aardappel ovenschotel? Dan vind je hieronder het lekkere recept. Een ideaal maaltje als je iets lekkers zoekt voor doordeweeks.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 600 gr. krieltjes, in de schil
  • 300 gr. kippendijfilet
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 250 gr. champignons
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gr. tomatenblokjes
  • 200 gr. belegen kaas, geraspt
  • Italiaanse kruiden
  • grof zeezout
  • peper en zout
  • olijfolie
  • boter om in te vetten

Tip: wil je sneller klaar zijn? Gebruik dan gesneden champignons en een zak voorgesneden groenten zoals een Italiaanse of Mexicaanse roerbakmix.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180 graden en zet een flinke ingevette ovenschaal klaar. Zelf gebruik ik een ovenschaal van ca. 40 x 30 cm zodat alle ingrediënten goed verspreid liggen. Zet ook een pan met een ruime laag water op het vuur en breng aan de kook. Kook de krieltjes in hun geheel en met schil zes minuten voor. Laat hierna uitlekken in een vergiet.

Snijd de ingrediënten

Als de krieltjes op het vuur staan snijd je de rest van de ingrediënten. Begin met de kippendijfilets en snijd deze in kleine blokjes. Kruid in een mengkom met wat peper, zout en paprikapoeder. Pel de tenen knoflook en hak deze goed fijn, voeg toe aan de kip. Schep alles goed door elkaar. Doe nu de uitgelekte en voorgekookte krieltjes in de ovenschaal. Verdeel hier de stukjes kippendij over, besprenkel met een flinke scheut olijfolie en kruid met Italiaanse kruiden en grof zeezout.

Vervolgens snijd je de onderkant en het groen van de prei, snijd in ringen en doe even in een mengkom of vergiet. Haal de bovenkant van de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika in kleine blokjes en doe bij de prei. Verwijder de uiteinden van de courgette en snijd deze in blokjes, doe bij de paprika en prei. Pel tot slot de ui en snijd in partjes, voeg toe aan de rest. Schep de gesneden groenten door elkaar en verdeel over de ovenschaal. Sprenkel ook hier wat olijfolie overheen.

Maak de ovenschotel af

Tot slot borstel je de champignons schoon en snijd je deze in plakjes. Als je een eiersnijder hebt kan je deze hiervoor gebruiken, je bent dan zo klaar met je champignons. Verdeel over de ovenschaal en kruid met wat extra peper. Doe er nu de tomatenblokjes overheen en bestrooi met de geraspte kaas.

Schuif de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven. Bak alles zo'n 35 minuten tot de stukjes kippendij mooi gaar zijn en de kaas is gesmolten. Haal er één stukje vlees uit en snijd doormidden om te controleren of deze gaar is. Serveer de ovenschotel aan tafel.

Let trouwens wel even op. De bodem van de ovenschaal bevat namelijk flink wat vocht. Dit komt vooral van de champignons, courgette en voorgekookte krieltjes af. Dit is niet erg maar houd hier rekening mee bij het opscheppen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Aardappel ovenschotel met kippendij, groenten, champignons en kaas
Aardappel ovenschotel met kippendij, groenten, champignons en kaas
Aardappel ovenschotel met kippendij, groenten, champignons en kaas
Aardappel ovenschotel met kippendij, groenten, champignons en kaas

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 574 kcal.
  • Vetten 24 gr.
  • Waarvan verzadigd 12 gr.
  • Koolhydraten 42 gr.
  • Waarvan suikers 13 gr.
  • Vezels 8 gr.
  • Eiwitten 40 gr.
  • Zout 1.7 gr.
  • Natrium 680 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens