Aardappel­pannetje met spruitjes, ui en gebakken spekjes

Aardappelpannetje met spruitjes, ui en gebakken spekjes
Hoofdgerecht
25 minuten
4 personen

Dit lekkere aardappelpannetje met spruitjes, ui en gebakken spekjes kwam ik tegen op internet. Nu ben ik dol op dit soort pannetjes. Dus deze moest ik natuurlijk proberen. Vooral omdat ik toevallig spruitjes en spekjes in huis had. Wel voor een ander gerecht. Maar dat moest maar even wachten.

Ik heb grotendeels het recept aangehouden. Alleen de hoeveelheden zijn iets veranderd. Die vond ik namelijk nogal karig voor vier personen. Ook gebruikte ik wél wat extra vet voor het bakken. Het resultaat was een heerlijk pannetje dat ook nog eens snel op tafel stond. Een ideaal recept voor een doordeweekse dag dus.

Lijkt dit lekkere aardappelpannetje je wel wat? Dan vind je hieronder het recept. Hier vind je nog meer makkelijke recepten voor het avondeten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. aardappels
  • 600 gr. spruitjes
  • 2 uien
  • 250 gr. spekreepjes
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout
  • grof zeezout
  • roomboter
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Boen de aardappels schoon. Snijd vervolgens  in blokjes van ongeveer een centimeter. Je kan de aardappels schillen, dit doe ik zelf eigenlijk nooit meer. Breng in een pan een ruime laag water aan de kook. Hierin kook je de aardappels ongeveer 12 minuten. Giet af en laat droogstomen in de pan. Van het vuur af, je bakt ze zo namelijk weer op.

Snijd als de aardappels opstaan de onderkant van de spruitjes. Hierna halveer je ze. Verwijder eventueel de buitenste blaadjes. Breng in een pan een laagje water aan de kook. Kook hierin de spruitjes vijf minuten voor. Stort de spruitjes in een vergiet. Spoel een tijdje onder de koude kraan. Als de spruitjes volledig zijn afgekoeld laat je ze uitlekken.

Bak de spekjes, aardappels, uien en spruitjes

Pel de uien en snijd deze fijn. Zet een grote hapjespan of een wok op laag vuur. Smelt hier een klontje roomboter in. Meng daar een scheutje olijfolie door. Bak de uien een paar minuten tot ze beginnen te kleuren. Voeg dan de spekjes toe. Bak mee tot ze beginnen te kleuren. Doe er nu de aardappelblokjes bij. Schep om op hoog vuur. Kruid tussendoor met wat peper en grof zeezout.

Wacht tot de aardappelblokjes een beetje krokant worden. Doe er dan de uitgelekte spruitjes erbij. Schep alles nog even om op hoog vuur tot alles warm is. Serveer direct.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Aardappelpannetje met spruitjes, ui en gebakken spekjes
Aardappelpannetje met spruitjes, ui en gebakken spekjes
Aardappelpannetje met spruitjes, ui en gebakken spekjes
Aardappelpannetje met spruitjes, ui en gebakken spekjes
Aardappelpannetje met spruitjes, ui en gebakken spekjes

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 486 kcal.
  • Vetten 21 gr.
  • Waarvan verzadigd 8 gr.
  • Koolhydraten 49 gr.
  • Waarvan suikers 7 gr.
  • Vezels 10 gr.
  • Eiwitten 18 gr.
  • Zout 2.4 gr.
  • Natrium 960 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens