Aardappelpannetje met spruitjes, ui en gebakken spekjes

Aardappel­pannetje met spruitjes, ui en gebakken spekjes

Dit lekkere aardappelpannetje met spruitjes, ui en gebakken spekjes kwam ik tegen op internet. Nu ben ik dol op dit soort pannetjes. Dus deze moest ik natuurlijk proberen. Vooral omdat ik toevallig spruitjes en spekjes in huis had. Wel voor een ander gerecht. Maar dat moest maar even wachten.

Ik heb grotendeels het recept aangehouden. Alleen de hoeveelheden zijn iets veranderd. Die vond ik namelijk nogal karig voor vier personen. Ook gebruikte ik wél wat extra vet voor het bakken. Het resultaat was een heerlijk pannetje dat ook nog eens snel op tafel stond. Een ideaal recept voor een doordeweekse dag dus.

Lijkt dit lekkere aardappelpannetje je wel wat? Dan vind je hieronder het recept. Hier vind je nog meer makkelijke recepten voor het avondeten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 800 gr. aardappels
  • 600 gr. spruitjes
  • 2 uien
  • 250 gr. spekreepjes
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout
  • grof zeezout
  • roomboter
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Boen de aardappels schoon. Snijd vervolgens  in blokjes van ongeveer een centimeter. Je kan de aardappels schillen, dit doe ik zelf eigenlijk nooit meer. Breng in een pan een ruime laag water aan de kook. Hierin kook je de aardappels ongeveer 12 minuten. Giet af en laat droogstomen in de pan. Van het vuur af, je bakt ze zo namelijk weer op.

Snijd als de aardappels opstaan de onderkant van de spruitjes. Hierna halveer je ze. Verwijder eventueel de buitenste blaadjes. Breng in een pan een laagje water aan de kook. Kook hierin de spruitjes vijf minuten voor. Stort de spruitjes in een vergiet. Spoel een tijdje onder de koude kraan. Als de spruitjes volledig zijn afgekoeld laat je ze uitlekken.

Bak de spekjes, aardappels, uien en spruitjes

Pel de uien en snijd deze fijn. Zet een grote hapjespan of een wok op laag vuur. Smelt hier een klontje roomboter in. Meng daar een scheutje olijfolie door. Bak de uien een paar minuten tot ze beginnen te kleuren. Voeg dan de spekjes toe. Bak mee tot ze beginnen te kleuren. Doe er nu de aardappelblokjes bij. Schep om op hoog vuur. Kruid tussendoor met wat peper en grof zeezout.

Wacht tot de aardappelblokjes een beetje krokant worden. Doe er dan de uitgelekte spruitjes erbij. Schep alles nog even om op hoog vuur tot alles warm is. Serveer direct.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Aardappelpannetje met spruitjes, ui en gebakken spekjes'
Afbeelding bij 'Aardappelpannetje met spruitjes, ui en gebakken spekjes'
Afbeelding bij 'Aardappelpannetje met spruitjes, ui en gebakken spekjes'
Afbeelding bij 'Aardappelpannetje met spruitjes, ui en gebakken spekjes'
Afbeelding bij 'Aardappelpannetje met spruitjes, ui en gebakken spekjes'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 486 kcal.
  • Vetten 21 gr.
  • Waarvan verzadigd 8 gr.
  • Koolhydraten 49 gr.
  • Waarvan suikers 7 gr.
  • Vezels 10 gr.
  • Eiwitten 18 gr.
  • Zout 2.4 gr.
  • Natrium 960 mg.