Aardappeltjes met snijbonen en spekjes

Aardappeltjes met snijbonen en spekjes

Laatst maakte ik tijdens mijn vakantie deze aardappeltjes met snijbonen en spekjes. Een supermakkelijk maar lekker avondmaaltje dat je echt zo hebt gemaakt. Misschien wel te simpel om met je te delen maar omdat we zo hebben zitten smullen doe ik het toch.

De aardappeltjes en snijbonen kookte ik samen in één pan. De spekjes bakte ik even krokant in een koekenpan en schepte ik met spekvet door de rest. Op het bord strooide ik er nog wat grof zeezout overheen en klaar was het avondeten. Hopelijk kan jij net zo genieten van dit makkelijke maaltje als wij. Het snelle recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. aardappelen
  • 800 gr. snijbonen
  • 200 gr. spekreepjes
  • peper en zout
  • grof zeezout

Bereidingswijze

Zet een ruime pan op het vuur en breng hier een flinke laag water in aan de kook. Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken, voeg toe aan het kokende water en kook in 20 minuten gaar.

Maak intussen de snijbonen schoon en snijd deze in grove stukjes. Voeg de snijbonen na 12 minuten toe aan de pan met aardappelen en kook deze nog acht minuten mee. Giet het water af en laat kort droogstomen.

Terwijl de aardappels en de snijbonen op het vuur staan verwarm je een koekenpan op laag vuur. Bak de spekreepjes in ongeveer vijf minuten krokant en laat in de pan staan voor zo. Als je de aardappeltjes en snijbonen hebt afgegoten en droog hebt laten stomen schep je de spekreepjes met het spekvet erbij.

Roer alles even goed door elkaar en schep de aardappeltjes, snijbonen en krokante spekreepjes op de borden. Strooi er nog een klein beetje grof zeezout over en je avondmaal is klaar. Heel erg simpel maar ook heel erg lekker.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Aardappeltjes met snijbonen en spekjes

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik en Jens