Andijvie- en spinaziestamppot met gebakken spekjes en oude kaas

Andijvie- en spinaziestamppot met gebakken spekjes en oude kaas
Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen

Onze zoon is dol op andijviestamppot. Ik maakte er deze keer eens een lekkere variant op. Het werd deze andijvie- en spinaziestamppot met gebakken spekjes en oude kaas. Een erg lekkere combinatie die gelukkig ook bij zoonlief in de smaak viel. Al vertelde ik pas achteraf dat er ook spinazie doorheen zat.

Je hebt deze andijvie- en spinaziestamppot zo gemaakt. De andijvie en spinazie meng je namelijk rauw door de gestampte aardappels. In de tussentijd bak je de spekjes. Hierna meng je deze met het bakvet en de oude kaas door de stamppot. De wat zoutige smaak van de spekjes en de oude kaas geven de stamppot die heerlijke smaak.

Het lekkere recept voor deze andijvie- en spinaziestamppot vind je hieronder. Ik zou hem zeker eens proberen. En probeer je liever een andere stamppot? Dan vind je hier nog veel meer makkelijke recepten voor stamppot.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 kg. aardappels, kruimig
  • 400 gr. andijvie, gesneden
  • 400 gr. verse bladspinazie
  • 125 gr. spekreepjes
  • 175 gr. oude kaas, geraspt of in blokjes
  • scheutje melk
  • klontje roomboter
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Breng intussen in een grote stamppotpan een flinke laag water aan de kook. Hierin kook je de aardappels in 20 minuten gaar. Snijd in de tussentijd de bladspinazie met een scherp koksmes wat fijner. Je hoeft de spinazie niet heel klein te snijden, dit kan een beetje grof.

Giet de aardappels af en stamp met een klontje boter en een scheutje (warme) melk. Gebruik hiervoor bij voorkeur een aardappelstamper en geen pureestamper. Het is namelijk lekker als de aardappels wat grover blijven. Kruid flink met peper en zout en stamp of roer er vervolgens de andijvie en spinazie door. Bak in de tussentijd in een koekenpan de spekreepjes mooi krokant. Voeg de spekreepjes met het bakvet toe aan de stamppot en roer goed door elkaar.

Tot slot doe je er de geraspte of in kleine blokjes gesneden oude kaas bij. Roer alles nog even goed door op laag vuur tot de kaas is gesmolten.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Andijvie- en spinaziestamppot met gebakken spekjes en oude kaas
Andijvie- en spinaziestamppot met gebakken spekjes en oude kaas
Andijvie- en spinaziestamppot met gebakken spekjes en oude kaas
Andijvie- en spinaziestamppot met gebakken spekjes en oude kaas

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 581 kcal.
  • Vetten 28 gr.
  • Waarvan verzadigd 16 gr.
  • Koolhydraten 49 gr.
  • Waarvan suikers 4 gr.
  • Vezels 8 gr.
  • Eiwitten 25 gr.
  • Zout 2.6 gr.
  • Natrium 1040 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens