Andijvie-preistamppot met kaas, spekjes en gebakken cashewnoten

Andijvie-preistamppot met kaas, spekjes en gebakken cashewnoten
Hoofdgerecht
35 minuten
4 personen

Als wij thuis stukjes kaas overhouden gebruik ik die regelmatig in een stamppot. Zo maakte ik laatst deze heerlijke andijvie-preistamppot met kaas, spekjes en gebakken cashewnoten. Een makkelijke en lekkere stamppot die je zo hebt gemaakt.

Ik koos voor deze combinatie omdat we naast kaas ook nog spekreepjes en cashewnoten in huis hadden. De krokante cashewnoten geven een extra lekker smaakje aan deze makkelijke stamppot. Wil je deze andijvie-preistamppot met kaas, spekjes en gebakken cashewnoten zelf proberen dan vind je hieronder mijn recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 kg. aardappels, kruimig
  • 600 gr. andijvie
  • 2 preien
  • 100 gr. jonge kaas
  • 200 gr. spekreepjes
  • 100 gr. cashewnoten
  • scheutje melk
  • klontje boter
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Kook de aardappels in een flinke kookpan of stamppotpan in 20 minuten gaar en giet af. Laat kort droogstomen en stamp tot een puree met een klontje boter en een scheutje melk. Kruid met wat peper en zout en houd warm.

Terwijl de aardappels koken kan je vast de andijvie in reepjes snijden, bewaar voor zo. Hak ook vast de cashewnoten in kleine stukjes en bewaar deze voor zo. Verwarm een koekenpan op laag vuur en bak in de hete droge koekenpan de spekreepjes krokant. Snijd intussen de preien in ringetjes en bak deze nog een paar minuten mee met de spekreepjes.

Stamp tussendoor de gesneden andijvie door de aardappelpuree. Snijd de jonge kaas in piepkleine blokjes en roer door de stamppot. Doe nu de spekreepjes en gebakken prei met het spekvet bij de stamppot en roer door elkaar. Doe de fijngehakte cashewnoten in de nog hete en vette pan en bak deze een paar minuten tot ze donker beginnen te kleuren.

Schep de andijvie-preistamppot op de borden en schep hier de gebakken cashewnoten overheen. Je lekkere stamppot is klaar, eet smakelijk.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Andijvie-preistamppot met kaas, spekjes en gebakken cashewnoten
Andijvie-preistamppot met kaas, spekjes en gebakken cashewnoten
Andijvie-preistamppot met kaas, spekjes en gebakken cashewnoten
Andijvie-preistamppot met kaas, spekjes en gebakken cashewnoten
Andijvie-preistamppot met kaas, spekjes en gebakken cashewnoten

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens