Andijvie-rucolastamppot met champignons, kaas en ei

Andijvie-rucolastamppot met champignons, kaas en ei
Hoofdgerecht
35 minuten
4 personen

Toen het laatst een beetje een herfstachtige dag was hadden we zin in een zomers stamppotje. Ik maakte een lekkere andijvie-rucolastamppot met champignons, kaas en ei. Een lekker lichte stamppot die je zo hebt gemaakt.

Deze vegetarische stamppot bracht ik op smaak door de champignons in sojasaus te bakken. De eitjes kookte ik van tevoren en hakte ik in kleine stukjes. Een erg lekkere combinatie die je echt eens moet proberen. Het makkelijke en snelle recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. kruimige aardappels
  • 500 gr. andijvie*
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 100 gr. rucola
  • 100 gr. jonge kaas
  • 125 gr. crème fraiche
  • 4 eieren
  • sojasaus
  • peper en zout
  • boter

* Ik koos voor kant-en-klaar gesneden andijvie. Als je een krop gebruikt verwijder je de onderkant en snijd je de krop vervolgens in reepjes.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet alvast een steelpannetje met koud water en de vier eieren op het vuur. Breng aan de kook en laat de eieren zodra het water kookt zes minuten koken. Zet een tijdje onder koud water om af te laten koelen en pel de eieren direct, bewaar voor zo.

Als de eieren koken schil je de aardappelen en snijd je deze in gelijke stukken. Zet een flinke pan op het vuur met een laag water en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar en giet daarna af. Snijd intussen de champignons in vieren en smelt een klontje boter in een koekenpan. Bak de champignons in ongeveer vijf minuten gaar met wat peper, zout en een flinke scheut sojasaus.

Stamp de afgegoten aardappelen met de crème fraiche tot een mooie puree en doe hier de reepjes andijvie bij. Roer de andijvie door de puree en laat een paar minuten slinken. Voeg ook de rucola toe en stamp kort door elkaar, de andijvie en rucola hoeft niet helemaal fijngestampt te worden.

Snijd de kaas in kleine blokjes en voeg toe, stamp of roer door de stamppot heen en laat de kaas smelten. Roer de champignons er doorheen en breng eventueel nog wat op smaak met een beetje extra peper en zout. Hak de eieren fijn met een koksmes.

Serveer de stamppot op de borden en verdeel de fijngehakte eieren hierover. Je andijvie-rucolastamppot met champignons, kaas en ei is klaar om opgegeten te worden.

 

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Andijvie-rucolastamppot met champignons, kaas en ei
Andijvie-rucolastamppot met champignons, kaas en ei
Andijvie-rucolastamppot met champignons, kaas en ei

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens