Andijvie stamppot met rode ui, roomkaas en gerookte kipfiletreepjes

Andijvie stamppot met rode ui, roomkaas en gerookte kipfiletreepjes
Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen

Deze andijvie stamppot met rode ui, roomkaas en gerookte kipfiletreepjes heb je zo gemaakt. De andijvie stamp je er net als de rode ui rauw doorheen. En ook de reepjes gerookte kipfilet hoef je niet te verhitten. De meeste tijd zit hem eigenlijk in het schillen en koken van de aardappels. Al met al staat deze andijvie stamppot in een half uurtje op tafel.

Je hebt voor deze stamppot verder weinig nodig. Voor de roomkaas koos ik voor Philadelphia. Deze stamp je mee met de aardappels, je hebt hier trouwens niet veel van nodig. Hierna stamp of roer je de rest van de ingrediënten door de stamppot. Deze hoef je alleen nog kort op het vuur te laten zodat alles goed warm wordt.

Lijkt deze andijvie stamppot met rode ui, roomkaas en gerookte kipfiletreepjes je wel wat? Dan vind je het lekkere en makkelijke recept hieronder. En hier vind je nog veel meer lekkere stamppot recepten om eens uit te proberen.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. aardappels, kruimig
  • 600 gr. andijvie, fijn gesneden
  • 2 rode uien
  • 200 gr. gerookte kipfiletreepjes
  • 3 el. Philadelphia roomkaas
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een grote soeppan of stamppotpan op het vuur en breng hierin een flinke laag water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar en giet af. Laat nog even kort droog stomen met het deksel van de pan. Als de aardappels opstaan pel je de uien. Snipper deze met een koksmes in kleine stukjes. Eventueel kan je hiervoor een uienkam gebruiken.

Voeg de Philadelphia toe aan de aardappels en kruid met peper en zout. Stamp met een aardappelstamper tot een grove aardappelpuree. Heb je liever een wat romige stamppot dan kan je de aardappels ook fijn knijpen met een pureeknijper. Roer er dan later de roomkaas door.

Doe er nu beetje bij beetje de fijn gesneden andijvie bij en stamp of roer deze door de aardappel. Vervolgens roer je er de gesnipperde rode ui en de reepjes kipfilet door. Je andijvie stamppot met rode ui, roomkaas en gerookte kipfiletreepjes is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Andijvie stamppot met rode ui, roomkaas en gerookte kipfiletreepjes
Andijvie stamppot met rode ui, roomkaas en gerookte kipfiletreepjes
Andijvie stamppot met rode ui, roomkaas en gerookte kipfiletreepjes

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 317 kcal.
  • Vetten 6 gr.
  • Waarvan verzadigd 3 gr.
  • Koolhydraten 44 gr.
  • Waarvan suikers 6 gr.
  • Vezels 7 gr.
  • Eiwitten 16 gr.
  • Zout 1.9 gr.
  • Natrium 760 mg.


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens