Andijviestamppot met brie, gebakken spekjes en walnoot

Andijviestamppot met brie, gebakken spekjes en walnoot
Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen

Laatst maakte ik deze andijviestamppot met brie, gebakken spekjes en walnoot. Van vrienden hoorde ik namelijk dat hun dochter andijviestamppot met brie zo lekker vond. Ik zou die combinatie zelf nooit bedenken maar het klonk meteen als een lekker recept.

Toen ik het even ging nazoeken op internet zag ik dat er ook veel mensen walnoten of andere noten bij deden. Hierbij dus mijn versie van de andijviestamppot met brie, gebakken spekjes en walnoot. Een erg lekkere stamppot die ook hier met alle plezier werd gegeten. Hieronder vind je het makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. aardappelen, kruimig
  • 600 gr. andijvie, gesneden
  • 200 gr. spekreepjes
  • 200 gr. brie
  • 100 gr. walnoten
  • scheutje melk
  • klontje boter
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een ruime pan op het vuur en breng hierin een flinke laag water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken, kook ze in ongeveer 20 minuten gaar en giet daarna af. Laat even droogstomen van het vuur af en voeg dan een klontje boter en een klein scheutje melk toe. Kruid met peper en zout en stamp tot een puree.

Verwarm een koekenpan op laag vuur en laat goed heet worden. Zet het vuur onder de stamppotpan op de laagste stand en stamp de andijvie door de gestampte aardappelen. Laat de andijvie steeds een beetje slinken en doe er dan de volgende portie bij. Bak intussen de spekreepjes in de koekenpan tot ze mooi bruin zijn.

Snijd de brie in kleine stukjes en roer deze samen met de gebakken spekreepjes door de stamppot. Laat alles nog kort staan op laag vuur zodat de brie een beetje zacht wordt. Hak de walnoten grof met een koksmes. Schep de andijviestamppot met brie en de gebakken spekjes op de borden en strooi er de fijngehakte walnoot overheen.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Andijviestamppot met brie, gebakken spekjes en walnoot
Andijviestamppot met brie, gebakken spekjes en walnoot
Andijviestamppot met brie, gebakken spekjes en walnoot
Andijviestamppot met brie, gebakken spekjes en walnoot

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens