Andijviestamppot met gesmolten kaas en een hardgekookt eitje

Andijviestamppot met gesmolten kaas en een hardgekookt eitje
Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen

Laatst maakte ik deze andijviestamppot met gesmolten kaas en een hardgekookt eitje. Een makkelijk en lekker recept voor als je eens een dagje geen vlees wilt eten. Je hebt deze lekkere stamppot al in een half uurtje op tafel staan. Ideaal voor een doordeweekse dag dus.

Zelf koos ik voor jong belegen kaas die ik in stukjes door de stamppot heen roerde. Deze laat je nog even smelten waarna je het kan serveren. Ook met een wat oudere en pittige kaas is dit trouwens erg lekker. En zelfs brie of camembert is een leuke en lekkere variant. En wil je wat extra bite dan roer je er wat fijngehakte walnoten of cashewnoten door.

Het makkelijke en lekkere recept voor deze andijviestamppot vind je hieronder. Wil je liever toch iets anders op tafel zetten? Kijk dan eens tussen de vele andere stamppot recepten die je op Kookidee kan vinden.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. aardappels, kruimig
  • 600 gr. andijvie
  • 150 gr. jong belegen kaas
  • 4 eieren
  • peper en zout
  • klontje roomboter
  • scheutje melk

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Zet een ruime pan op het vuur en breng een flinke laag water aan de kook. Hierna kook je de aardappels in 20 minuten gaar. Kook in de tussentijd de eieren hard. Zet ze op in koud water en breng aan de kook. Als het water begint te koken zet je de kookwekker op zes minuten.

Maak de stamppot

Giet de aardappels na 20 minuten af en laat kort droogstomen. Voeg een scheutje melk toe, deze kan je eventueel even opwarmen. Doe er ook een klontje roomboter bij en stamp tot een luchtige puree. Breng op smaak met peper en zout. Wil je een nog romigere stamppot dan kan je eventueel een pureeknijper gebruiken.

Gebruik je een krop andijvie dan snijd je deze eerst in reepjes. Roer nu de andijvie beetje bij beetje door de aardappels. Laat de andijvie goed slinken voor je de rest toevoegt. Als je wil kan je de andijvie nog even stampen, zelf roer ik deze er liever doorheen. Snijd een stukje kaas in kleine blokjes en roer ook deze door de stamppot. Laat de kaas op laag vuur smelten en roer goed door.

Pel de eieren en snijd deze eventueel in stukjes. Schep de andijviestamppot met de gesmolten kaas op de borden. Verdeel hier de hardgekookte eieren overheen en voeg indien nog wat extra zout en peper toe.

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Andijviestamppot met gesmolten kaas en een hardgekookt eitje

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 488 kcal.
  • Vetten 24 gr.
  • Waarvan verzadigd 14 gr.
  • Koolhydraten 40 gr.
  • Waarvan suikers 4 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 23 gr.
  • Zout 1.8 gr.
  • Natrium 720 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens