Andijviestamppot met gesmolten kaas en een hardgekookt eitje

Andijviestamppot met gesmolten kaas en een hardgekookt eitje

Laatst maakte ik deze andijviestamppot met gesmolten kaas en een hardgekookt eitje. Een makkelijk en lekker recept voor als je eens een dagje geen vlees wilt eten. Je hebt deze lekkere stamppot al in een half uurtje op tafel staan. Ideaal voor een doordeweekse dag dus.

Zelf koos ik voor jong belegen kaas die ik in stukjes door de stamppot heen roerde. Deze laat je nog even smelten waarna je het kan serveren. Ook met een wat oudere en pittige kaas is dit trouwens erg lekker. En zelfs brie of camembert is een leuke en lekkere variant. En wil je wat extra bite dan roer je er wat fijngehakte walnoten of cashewnoten door.

Het makkelijke en lekkere recept voor deze andijviestamppot vind je hieronder. Wil je liever toch iets anders op tafel zetten? Kijk dan eens tussen de vele andere stamppot recepten die je op Kookidee kan vinden.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. aardappels, kruimig
  • 600 gr. andijvie
  • 150 gr. jong belegen kaas
  • 4 eieren
  • peper en zout
  • klontje roomboter
  • scheutje melk

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Zet een ruime pan op het vuur en breng een flinke laag water aan de kook. Hierna kook je de aardappels in 20 minuten gaar. Kook in de tussentijd de eieren hard. Zet ze op in koud water en breng aan de kook. Als het water begint te koken zet je de kookwekker op zes minuten.

Maak de stamppot

Giet de aardappels na 20 minuten af en laat kort droogstomen. Voeg een scheutje melk toe, deze kan je eventueel even opwarmen. Doe er ook een klontje roomboter bij en stamp tot een luchtige puree. Breng op smaak met peper en zout. Wil je een nog romigere stamppot dan kan je eventueel een pureeknijper gebruiken.

Gebruik je een krop andijvie dan snijd je deze eerst in reepjes. Roer nu de andijvie beetje bij beetje door de aardappels. Laat de andijvie goed slinken voor je de rest toevoegt. Als je wil kan je de andijvie nog even stampen, zelf roer ik deze er liever doorheen. Snijd een stukje kaas in kleine blokjes en roer ook deze door de stamppot. Laat de kaas op laag vuur smelten en roer goed door.

Pel de eieren en snijd deze eventueel in stukjes. Schep de andijviestamppot met de gesmolten kaas op de borden. Verdeel hier de hardgekookte eieren overheen en voeg indien nog wat extra zout en peper toe.

Makkelijk bij deze stamppot

Stamppotbijbel

Ben je dol op stamppot? In de stamppotbijbel vind je meer dan 200 verrassende recepten en veel tips.

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 488 kcal.
  • Vetten: 24 gr.
    - waarvan verzadigd: 14 gr.
  • Koolhydraten: 40 gr.
    - waarvan suiker: 4 gr.
  • Vezels: 6 gr.
  • Eiwitten: 23 gr.
  • Zout: 1.8 gr. (720 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Andijviestamppot met gesmolten kaas en een hardgekookt eitje

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens