Andijviestamppot met rode ui, kaas, gebakken spekjes en walnoot

Andijviestamppot met rode ui, kaas, gebakken spekjes en walnoot
Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen

Als wij een kontje kaas over hebben gebruiken we die vaak voor een stamppot. Bijvoorbeeld deze andijviestamppot met rode ui, kaas, gebakken spekjes en walnoot. Echt heerlijk van smaak en lekker makkelijk, deze stamppot staat dan ook snel op tafel.

De rode ui hakte ik fijn en bakte ik mee met de spekreepjes, dit geeft een heerlijk smaakje aan deze andijviestamppot. De kaas sneed ik in blokjes en mengde ik door de warme stamppot. Daarna nog wat fijngehakte walnoot erover en je andijviestamppot is klaar. Hier vind je het snelle en lekkere recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. aardappels, kruimig
  • 800 gr. andijvie, gesneden
  • 100 gr. jong belegen kaas
  • 2 rode uien
  • 200 gr. spekreepjes
  • 100 gr. walnoten
  • peper en zout
  • klontje roomboter
  • scheutje melk

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een grote pan op het vuur met een flinke laag water, breng aan de kook. Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Kook de aardappelen 20 minuten en giet af, laat even droogstomen. Doe er een klontje roomboter bij en een scheutje melk en kruid met een beetje peper en zout. Stamp tot een stamppot.

Voeg beetje bij beetje de andijvie toe en stamp door de aardappelen, als de andijvie begint te slinken voeg je de volgende portie toe. Als alle andijvie in de stamppot zit snijd je een stukje kaas in kleine blokjes. Voeg toe aan de stamppot en roer de kaas er goed doorheen. Verwarm op laag vuur tot de kaas volledig is gesmolten, roer regelmatig even om.

Pel tussendoor de rode uien en snijd deze in kleine stukjes. Verhit een koekenpan op laag vuur en bak de rode ui samen met de spekreepjes. Bak net zolang tot de spekreepjes bruin en de rode ui goed glazig is geworden. Voeg de rode ui, de spekreepjes en het bakvet toe aan de stamppot en roer er doorheen.

Hak de walnoten grof met een koksmes. Schep de andijviestamppot met de rode ui, spekreepjes en kaas op de borden. Verdeel hier de fijngehakte walnoot over en je lekkere andijviestamppot is klaar.

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Andijviestamppot met rode ui, kaas, gebakken spekjes en walnoot
Andijviestamppot met rode ui, kaas, gebakken spekjes en walnoot
Andijviestamppot met rode ui, kaas, gebakken spekjes en walnoot
Andijviestamppot met rode ui, kaas, gebakken spekjes en walnoot
Andijviestamppot met rode ui, kaas, gebakken spekjes en walnoot

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens