Bami goreng met hamblokjes en een gebakken eitje

Bami goreng met hamblokjes en een gebakken eitje
Hoofdgerecht
25 minuten
4 personen

Deze bami goreng met hamblokjes en een gebakken eitje maakte ik laatst. Het was altijd mijn favoriete afhaalgerecht bij de Chinees. En hoewel ik het al vaker maakte kreeg ik nooit die authentieke smaak. Tot ik laatst wat podcasts zat te luisteren van Mangiare!.

Daarin werd verteld dat er in de Nederlandse Chinese restaurants gebruik werd gemaakt van poeder voor kipbouillon. Nu had ik alleen blokjes en wist ik verder ook niet hoe en wat. In plaats van het blokje te vermalen en mee te wokken kookte ik de mie in bouillon. Het resultaat was een heerlijke bami goreng die ik veel vaker zal maken. Natuurlijk met blokjes ham én een gebakken eitje. Net als vroeger.

Wist je trouwens dat in het fotoboek Chin. Ind. Spec. Rest. alle Chinese restaurants van Nederland te vinden zijn? Zelf vind ik dit een superleuk fotoboek. Krijg je al zin in bami goreng? Dan vind je het makkelijke recept hieronder, je hebt het binnen een half uur op tafel staan. Hier vind je nog meer lekkere wokrecepten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. mie noedels
  • 1/2 blokje kipbouillon
  • 450 gr. bamigroenten*
  • 250 gr. champignons
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 125 gr. hamblokjes
  • 4 eieren
  • 1 tl. trassie
  • 1 tl. gemalen gemberwortel
  • 1 tl. ketoembar
  • 1 tl. vijfkruidenpoeder
  • scheut sojasaus
  • scheut ketjap manis
  • peper en zout
  • wokolie

* Lekker snel klaar? Koop een gesneden pakket. Anders snijd je zelf wat bospeen, prei en spitskool en doe je er een rode peper en taugé bij.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Bereid de mie noedels als eerste. Zo kunnen ze goed uitlekken. Kook ze volgens de aanwijzingen in een ruime pan komend water. Voeg hier tijdens het koken het halve tabletje kippenbouillon aan toe. Stort hierna in een vergiet en spoel af met koud water. Laat vervolgens uitlekken tot je ze gaat roerbakken. Verwarm intussen een wokpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt.

Snijden en wokken

Gebruik je verse groenten? Snijd alles dan eerst fijn. Met een scherp koksmes of santokumes heb je dat zo gedaan.  Zelf koos ik deze keer voor een kant en klaar pakket bami groenten. Hier zit alles al in waardoor je lekker snel klaar bent. Pel de ui en snijd deze in stukjes. Plet de teen knoflook, pel deze en hak goed fijn. Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.

Doe een scheutje wokolie in de wok en verhit deze. Voeg nu de champignons, ui en knoflook toe en roerbak kort op hoog vuur. Doe er vervolgens de trassie en alle kruiden bij. Voeg ook wat peper en zout toe en schep alles op hoog vuur om. Vervolgens doe je er ook de bami groenten bij. Roerbak een paar minuten op hoog vuur en voeg naar smaak de sojasaus en ketjap manis toe. Roer er de hamblokjes door en voeg de uitgelekte mie toe. Roerbak deze nog een paar minuten mee.

Serveer met een eitje

Bak intussen in een koekenpan de eitjes. Ik deed er twee per keer in de pan. Kies zelf of je ze met zachte of meegebakken dooier wil. Bij die laatste versie is het lekker om het ei aan het eind kort om te draaien. Serveer de bami goreng met het gebakken eitje. Strooi er eventueel nog wat gebakken uitjes over en breng verder op smaak met sambal en wat ketjap manis.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Bami goreng met hamblokjes en een gebakken eitje
Bami goreng met hamblokjes en een gebakken eitje
Bami goreng met hamblokjes en een gebakken eitje
Bami goreng met hamblokjes en een gebakken eitje

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 475 kcal.
  • Vetten 89 gr.
  • Waarvan verzadigd 3 gr.
  • Koolhydraten 58 gr.
  • Waarvan suikers 14 gr.
  • Vezels 7 gr.
  • Eiwitten 25 gr.
  • Zout 4.2 gr.
  • Natrium 1680 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens