Basmatirijst met Chinese kool, sojabonen, kastanjechampignons en kippendij

Basmatirijst met Chinese kool, sojabonen, kastanjechampignons en kippendij

Een makkelijk wokrecept is nooit weg. Zo maakte ik laatst deze basmatirijst met Chinese kool, sojabonen, kastanjechampignons en kippendij. Een erg makkelijk en lekker maaltje dat je eigenlijk zo hebt gemaakt. Ideaal voor een doordeweekse dag dus.

Terwijl de rijst rustig staat te koken heb je alle tijd voor de rest van het recept. Je snijdt het vlees en de groenten en roerbakt dit in wat olie. Tijdens het roerbakken breng je alles op smaak met oestersaus en sojasaus. Aan het eind schep je er nog even de rijst doorheen, of je serveert deze los.

Hieronder vind je het makkelijke en lekkere wokrecept. Heb je liever een andere variant? Dan vind je op Kookidee nog veel meer wok recepten die je zo hebt gemaakt.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. basmatirijst
  • 300 gr. kippendij
  • 1 Chinese of witte kool
  • 1 paksoi
  • 1 winterpeen
  • 200 gr. sojabonen
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • oestersaus
  • sojasaus
  • vijfkruidenpoeder
  • wokolie
  • ketjap manis, optioneel
  • gebakken uitjes, optioneel,
  • sambal oelek, optioneel

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Breng in een grote pan een flinke laag water aan de kook. Bereid hierin de basmatirijst zoals aangegeven op de verpakking. Giet de rijst hierna af en laat nog kort staan met het deksel op de pan. Terwijl de rijst staat te koken bereid je de rest van de maaltijd.

Snijden en roerbakken

Verwarm een wok op laag vuur zodat deze door en door warm wordt. Snijd de kippendij in kleine blokjes. Verhit een scheutje wokolie in de hete wok en roerbak de stukjes kip met wat vijfkruidenpoeder, peper en zout. Giet er een scheutje sojasaus over en bak de kip tot deze dicht is geschroeid. In de tussentijd snijd je de champignons in plakjes, dit gaat razendsnel met een eiersnijder. Voeg toe en bak mee tot ze zijn geslonken.

Tussendoor snijd je de onderkant van de Chinese kool. Snijd hierna de krop in vier stukken en daarna in reepjes. Verwijder ook de onderkant van de paksoi en snijd de harde stelen in stukjes. Voeg de kool en paksoi toe aan de wok en roerbak mee op hoog vuur. Doe er wat oestersaus bij en schep goed om. Tegelijkertijd snijd je de winterpeen in reepjes. Doe samen met de sojabonen in de wok en roerbak nog kort mee.

Kruid met wat extra vijfkruidenpoeder en voeg nog wat oestersaus en sojasaus toe. Proef of het goed op smaak is en roerbak nog kort op hoog vuur tot de saus een beetje indikt.

Serveren

Schep de rijst op vier borden of roerbak deze nog kort mee. Schep vervolgens het groentemengsel met de blokjes kip op de borden. Strooi er eventueel wat gebakken uitjes over en breng als je dat wilt verder op smaak met ketjap manis en sambal.

Handig bij dit wokrecept

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 622 kcal.
  • Vetten: 21 gr.
    - waarvan verzadigd: 4 gr.
  • Koolhydraten: 57 gr.
    - waarvan suiker: 4 gr.
  • Vezels: 14 gr.
  • Eiwitten: 42 gr.
  • Zout: 2.4 gr. (960 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Basmatirijst met Chinese kool, sojabonen, kastanjechampignons en kippendij

Basmatirijst met Chinese kool, sojabonen, kastanjechampignons en kippendij

Basmatirijst met Chinese kool, sojabonen, kastanjechampignons en kippendij

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens