Basmatirijst met roergebakken spinazie en biefstukreepjes

Basmatirijst met roergebakken spinazie en biefstukreepjes

Wij eten vaak spinazie, een gezonde groente die ik zelf ook nog eens erg lekker vind. Vaak eten wij spinazie op de traditionele manier, met gekookte aardappels en een hardgekookt eitje. Maar ook in een stamppot kan spinazie heerlijk smaken. Deze keer roerbakte ik de spinazie en aten we deze met rijst en heerlijk gemarineerde reepjes biefstuk.

Het recept voor de basmatirijst met roergebakken spinazie en biefstukreepjes vind je hieronder. Het lekkerst is als je de reepjes biefstuk een paar uur laat marineren, maar als je weinig tijd hebt kan je alles natuurlijk ook meteen in de wok gooien. Ik koos voor basmatirijst maar neem vooral gewoon de rijst die je toevallig op voorraad hebt.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. basmatirijst
  • 600 gr. bladspinazie
  • 300 gr. biefstuk
  • 2 rode uien
  • 1 grote ui
  • 1 cm. verse gember
  • 4 teentjes knoflook
  • 6 el. zoete chilisaus
  • 4 el. sojasaus
  • 1 tl. sambal
  • peper en zout
  • wokolie

Bereidingswijze

Snijd de biefstuk in dunne reepjes en kruid deze met wat peper en zout. Meng in een platte schaal de zoete chilisaus, sojasaus en sambal door elkaar. Rasp er circa 1 cm. verse gember boven en snijd twee teentjes knoflook fijn.

Meng alles goed door elkaar en doe de biefstukreepjes in de schaal. Roer alles goed om zodat de biefstuk goed bedekt is. Dek af met bijvoorbeeld huishoudfolie en zet minimaal één uur in de koelkast, langer is beter.

Zet een pan ruim kokend water op en kook hier de rijst in zoals aangegeven op de verpakking. Basmatirijst duurt ongeveer 25 minuten om te koken waarna je deze afgiet en nog een paar minuten droog laat stomen. Zet ook vast een wokpan op laag vuur zodat deze door en door warm wordt.

Snijd de uien in grove partjes en hak de bladspinazie in reepjes, snijd ook de andere twee teentjes knoflook goed fijn. Verhit wat wokolie in de wok en doe hier de gemarineerde biefstukreepjes in. Roerbak op hoog vuur een paar minuten tot het vlees goed is dichtgeschroeid en schep het uit de wok, hou apart voor zo.

Doe nog wat extra olie in de wok en roerbak de grofgesneden ui en de fijngehakte knoflook een paar minuten tot deze mooi bruin wordt. Schep de reepjes biefstuk terug in de pan en roerbak nog een paar minuten mee. Voeg vlak voor de rijst klaar is beetje bij beetje de spinazie toe en roerbak deze tot het begint te slinken. Breng eventueel extra op smaak met nog wat versgemalen peper.

Als de rijst goed droog is gestoomd schep je deze op de borden en schep je hier wat van het roerbakmengsel bij. Eventueel neem je er nog wat kroepoek bij, eet smakelijk.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Basmatirijst met roergebakken spinazie en biefstukreepjes

Basmatirijst met roergebakken spinazie en biefstukreepjes

Basmatirijst met roergebakken spinazie en biefstukreepjes

Basmatirijst met roergebakken spinazie en biefstukreepjes

Basmatirijst met roergebakken spinazie en biefstukreepjes

Basmatirijst met roergebakken spinazie en biefstukreepjes

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens