Bietenflapjes: rode bietjes met gebakken ui en brie in bladerdeeg

Bietenflapjes: rode bietjes met gebakken ui en brie in bladerdeeg

Van de overbuurvrouw hoorde ik dat haar dochtertje dol was op ‘bietenflapjes’. Omdat ik het recept finaal was vergeten werden het bij ons rode bietjes met gebakken ui en brie in bladerdeeg. Het juiste recept houd je nog van me tegoed maar ook deze variant was heerlijk.

De bietenflapjes zijn erg makkelijk om te maken. Wij aten ze met smashed potatoes, een soort gebakken aardappeltjes uit de oven die lekker krokant zijn. Ook bakte ik er een lekker karbonaadje bij en met zijn allen hebben we heerlijk zitten smullen. Hieronder vind je mijn versie van bietenflapjes: rode bietjes met gebakken ui en brie in bladerdeeg.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 400 gr. gekookte rode biet, geraspt
  • stukje brie
  • 1 flinke ui
  • 1 ei
  • boter

Voor de aardappeltjes:

  • 800 gr. aardappels, kruimig
  • grof zeezout
  • olijfolie

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een flinke ovenschaal en een bakplaat met bakpapier klaar. Zet ook een pan op het vuur met een ruime laag water en breng aan de kook. Boen de aardappels schoon en snijd doormidden, kook de aardappels zo'n tien minuten voor. Giet af en laat kort droogstomen. Doe de aardappels in de ovenschaal en stamp deze plat met een aardappelstamper. Sprenkel er ruim olijfolie over en bestrooi met grof zeezout, laat staan voor zo.

Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Verwarm een koekenpan op laag vuur en pel de ui, snijd in ringen en smelt wat boter in de koekenpan. Bak de uienringen bruin en bewaar voor zo. Rek de plakjes bladerdeeg een beetje uit en leg er vier op de bakplaat, prik er met een vork gaatjes in.

Beleg de vier plakken bladerdeeg met de gebakken uienringen, verdeel hier de geraspte bietjes over en bedek met wat plakjes brie. Leg de vier andere plakjes bladerdeeg over de plakjes met de rode biet en brie. Druk de zijkanten aan met een vochtige vork zodat de bietenflapjes goed dicht zitten. Klop het ei los in een kommetje en smeer uit over de vier bietenflapjes.

Schuif de ovenschaal met de geplette aardappelen en de bakplaat met bierenflapjes in de voorverwarmde oven. Bak de aardappelen en groenteflapjes in zo'n 25 minuten goudbruin. Bak aan het einde van de oventijd eventueel nog een stukje vlees zoals een lekkere karbonade. Serveer de aardappels uit de oven met de bietenflapjes.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Bietenflapjes: rode bietjes met gebakken ui en brie in bladerdeeg

Bietenflapjes: rode bietjes met gebakken ui en brie in bladerdeeg

Bietenflapjes: rode bietjes met gebakken ui en brie in bladerdeeg

Bietenflapjes: rode bietjes met gebakken ui en brie in bladerdeeg

Bietenflapjes: rode bietjes met gebakken ui en brie in bladerdeeg

Bietenflapjes: rode bietjes met gebakken ui en brie in bladerdeeg

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens