Bladerdeeg met ham, kaas en ei uit de oven

Bladerdeeg met ham, kaas en ei uit de oven

Omdat zoonlief woensdag zwemles heeft eten wij vaak een makkelijke en snelle maaltijd. Zo maakte ik deze heerlijke plaattaartjes van bladerdeeg met ham, kaas en ei uit de oven. Een heerlijk maaltje dat je echt zo op tafel hebt staan en makkelijk te maken is.

Reken voor het avondeten op maximaal twee plaattaartjes per persoon, voor de lunch heb je er aan eentje genoeg denk ik. Zelf maakte ik deze plaattaartjes van bladerdeeg met ham, kaas en ei met Old Amsterdam. Maar kies vooral de kaas die jij het lekkerst vindt. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 8 plakken achterham*
  • 200 gr. geraspte kaas
  • 8 eieren
  • 1 gele paprika
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper en zout

* Ook met salami zijn deze plaattaartjes heerlijk, maak er bijvoorbeeld vier met achterham en vier met salami.

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast twee bakplaten klaar met bakpapier. Heb je maar één bakplaat dan bak je ze in twee etappes.

Laat de velletjes bladerdeeg kort ontdooien tot ze zacht zijn. Trek ze iets uit elkaar zodat ze langwerpig worden en leg ze op de bakplaat. Vouw de randjes iets omhoog. Leg de plakjes ham op het bladerdeeg en verdeel er de geraspte kaas over. Snijd de bovenkant van de paprika eraf en draai de zaadlijsten en zaadjes eruit, snijd acht dunne ringen van de paprika en snijd de rest in kleine stukjes.

Leg op ieder vel bladerdeeg een paprikaring en breek daar een ei boven. Probeer de dooiers heel te houden en in de paprikaring te laten vallen. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn. Hak ze goed fijn en strooi over het bladerdeeg. Strooi ook de resterende stukjes paprika over de plaattaartjes.

Kruid met peper en zout en schuif de plaattaartjes van bladerdeeg met ham, kaas en ei in de oven. Laat ze 20 minuten bakken tot het eigeel goed is gestold en de plaattaartjes mooi bruin en krokant zijn.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Bladerdeeg met ham, kaas en ei uit de oven

Bladerdeeg met ham, kaas en ei uit de oven

Bladerdeeg met ham, kaas en ei uit de oven

Bladerdeeg met ham, kaas en ei uit de oven

Bladerdeeg met ham, kaas en ei uit de oven

Bladerdeeg met ham, kaas en ei uit de oven

Bladerdeeg met ham, kaas en ei uit de oven

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens