Bloemkool en broccoli quiche met spekreepjes, bieslook en kaas

Bloemkool en broccoli quiche met spekreepjes, bieslook en kaas
Hoofdgerecht
20 minuten + 25 minuten oven
4 personen

Laatst maakte ik weer eens een heerlijke quiche. Een bloemkool en broccoli quiche met spekreepjes, bieslook en kaas. De quiche is erg makkelijk te maken en smaakt heerlijk. De bloemkool en broccoli is zacht van smaak. Een heerlijke combinatie met de zoute smaak van de spekreepjes.

Je kookt de bloemkool en broccoli kort voor. Nadat je deze hebt laten uitlekken bekleed je de quichevorm met deeg. Hierna vul je deze met de bloemkool en broccoli. Intussen heb je het eiermengsel gemaakt met yoghurt en bieslook. Samen met de gebakken spekreepjes doe je alles in de quichevorm. Nog even in de oven met wat geraspte kaas en smullen maar.

Het makkelijke en lekkere recept voor de bloemkool en broccoli quiche vind je hieronder. En hier vind je nog veel meer lekkere recepten voor quiches. Zelf gebruikte ik een speciale quichevorm. Maar je kan ook een ingevette springvorm van zo’n 28 cm gebruiken.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart
  • 200 gr. bloemkoolroosjes
  • 1 broccoli
  • 125 gr. spekreepjes
  • 150 gr. volle yoghurt
  • 5 eieren
  • handje verse bieslook
  • 150 gr. jonge kaas, geraspt
  • peper en zout
  • boter om in te vetten

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden. Breng in een kookpan een laagje water aan de kook. Snijd de roosjes van de broccoli en leg apart. Snijd de stronk in stukjes. Kook de bloemkoolroosjes samen met de stukjes stronk acht minuten voor. Voeg na drie minuten de broccoliroosjes toe. Kook deze nog vijf minuten mee. Giet af in een vergiet en laat goed uitlekken.

Vet intussen de quichevorm of springvorm in met wat boter. Haal de plakjes deeg uit de vriezer en laat ontdooien. Bak tussendoor in een koekenpan de spekreepjes krokant. Doe de yoghurt in een mengkom en breek hier de eieren boven. Hak de bieslook fijn en voeg toe aan de mengkom. Kruid ruim met peper en zout en klop tot een egaal mengsel.

Maak de quiche

Leg een plakje deeg op de bodem van de vorm. Rek deze een beetje uit. Bedek de rest van de bodem en de randen met de overige plakjes. Gebruik je een quichevorm? Druk dan de overhangende stukken deeg los van de vorm. Bij een springvorm laat je ze nog even over de rand hangen.

Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Strooi er vervolgens een laagje paneermeel op. Dit doe je omdat er toch nog wat vocht in de bloemkool en broccoli zit. Verdeel de voorgekookte bloemkool en broccoli over de bodem. Schep nu de gebakken spekreepjes en het bakvet over de bloemkool en broccoli.

Giet er nu voorzichtig het eiermengsel bij. Beweeg de vorm een beetje zodat het mengsel zich over de vorm verdeelt. Strooi er de geraspte kaas overheen. Gebruik je een springvorm dan klap je nu het overhangende deeg over de vulling. Schuif de vorm in de oven en bak deze nog zo'n 20 tot 25 minuten. De bloemkool en broccoli quiche is klaar als het eiermengsel is gestold en de kaas mooi goudbruin is.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Bloemkool en broccoli quiche met spekreepjes, bieslook en kaas
Bloemkool en broccoli quiche met spekreepjes, bieslook en kaas
Bloemkool en broccoli quiche met spekreepjes, bieslook en kaas
Bloemkool en broccoli quiche met spekreepjes, bieslook en kaas
Bloemkool en broccoli quiche met spekreepjes, bieslook en kaas
Bloemkool en broccoli quiche met spekreepjes, bieslook en kaas
Bloemkool en broccoli quiche met spekreepjes, bieslook en kaas
Bloemkool en broccoli quiche met spekreepjes, bieslook en kaas
Bloemkool en broccoli quiche met spekreepjes, bieslook en kaas

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 516 kcal.
  • Vetten 28 gr.
  • Waarvan verzadigd 12 gr.
  • Koolhydraten 29 gr.
  • Waarvan suikers 3 gr.
  • Vezels 4 gr.
  • Eiwitten 30 gr.
  • Zout 2.7 gr.
  • Natrium 1080 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens