Bloemkool en broccoli uit de oven met stukjes chipolata

Bloemkool en broccoli uit de oven met stukjes chipolata

Als je een regelmatige bezoeker van Kookidee bent weet je dat ik dol ben op ovengerechten. Ook deze bloemkool en broccoli uit de oven met stukjes chipolata was weer een heerlijk maaltje. Omdat je alles in de oven gaart ben je zo klaar met deze maaltijd, een half uurtje de oven in en smullen maar.

Ik koos ervoor om stukjes chipolataworst mee te roosteren in de oven, maar ook gehakt of een ander stukje vlees zal prima smaken. De bloemkool en broccoli krijgen een heerlijk smaakje door het roosteren. Wil je dit lekkere maaltje zelf eens proberen dan vind je het recept hieronder. Het was een beetje moeilijk fotograferen maar de smaak was er niet minder om.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 600 gr. aardappelen, in de schil
  • 1 stronk broccoli
  • 1 middelgrote bloemkool
  • 8 chipolataworstjes
  • peper
  • grof zeezout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 190 graden en zet een flinke bakplaat klaar. Je kan dit ovengerecht ook in een braadslede of ovenschaal bereiden, hussel het dan iets vaker door elkaar tijdens het garen in de oven.

Boen de aardappelen schoon en snijd deze in kleinere stukken. Snij zo klein mogelijke roosjes van de broccoli en spoel in een vergiet af onder de kraan, laat goed uitlekken. Verwijder de grote bladen van de bloemkool en snijd de stronk in vieren. Snijd de kwarten van de bloemkool nu in plakken van ongeveer één centimeter dik.

Verdeel de gesneden aardappelen, de broccoliroosjes en de plakken bloemkool over de bakplaat en besprenkel ruim met olijfolie. Strooi er naar smaak versgemalen peper en grof zeezout over. Snij de rauwe chipolataworstjes in stukjes van circa twee centimeter en verdeel over de bakplaat.

Schuif je bakplaat 30 minuten in de voorverwarmde oven en keer halverwege de plakjes bloemkool even om. Dit gaat het makkelijkst met een vleestang en is echt nodig zodat de bloemkool niet zwart wordt. Gebruik je een braadslede of ovenschaal hussel dan alles om de tien minuten goed door elkaar.

Als de broccoliroosjes donker zijn gekleurd en de bloemkool net begint te blakeren is je gerecht klaar en kan je het opdienen.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Bloemkool en broccoli uit de oven met stukjes chipolata

Bloemkool en broccoli uit de oven met stukjes chipolata

Bloemkool en broccoli uit de oven met stukjes chipolata

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens