Boerenomelet met champignons, kaas en knapperige toast

Boerenomelet met champignons, kaas en knapperige toast
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
20 minuten
4 personen

Deze boerenomelet met champignons, kaas en knapperige toast maakte ik laatst. Het is een makkelijk en lekker recept dat je zo hebt gemaakt. Helemaal als je een zakje voorgesneden groenten gebruikt zoals ik deze keer deed. Op deze manier houd je namelijk niet zoveel restjes over omdat je van iedere groente maar een beetje nodig hebt.

In de ene pan bereid je de omelet terwijl je in een andere pan een lekkere toast maakt. Zelf doe ik dat het liefst met een dikke plak ambachtelijk brood. Dit geeft deze boerenomelet net dat beetje extra. Eventueel kan je er nog wat veldsla of ijsbergsla bij doen. De omelet is heerlijk als avondeten maar kan je ook zeker bij de lunch eten. Al is het dan misschien handig één eitje minder te gebruiken per omelet.

Krijg je ook al zin in deze boerenomelet met champignons, kaas en knapperige toast? Dan vind je het makkelijke en lekkere recept hieronder. En als je liever een andere omelet maakt vind je hier nog veel meer omelet recepten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 12 eieren
  • 400 gr. Hollandse roerbakgroente*
  • 250 gr. champignons
  • 150 gr. geraspte kaas, jong belegen
  • peper en zout
  • verse peterselie
  • olijfolie
  • boter om te bakken
  • brood

* Met peen, bleekselderij, broccoli, paprika, bloemkool en sperziebonen

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

De boerenomelet bereid je steeds per stuk. Borstel eerst alle champignons schoon met een groenteborstel. Hierna snijd je de champignons in plakjes. Zet een flinke koekenpan op laag vuur en laat deze warm worden. Zet ook een tweede koekenpan of grillpan op het vuur.

Breek per boerenomelet drie eieren boven een mengkom en voeg hier een klein scheutje melk aan toe. Kruid met peper en zout en doe er wat fijn gesneden peterselie bij. Klop met een vork of een garde tot een luchtig geheel.

Bak de boerenomelet

Smelt een beetje boter in de koekenpan en bak hier een kwart van de champignons in. Als de champignons wat beginnen te slinken voeg je een kwart van de Hollandse groenten toe. Schep alles goed om en roerbak dit een paar minuten. Giet er nu het eiermengsel bij en verdeel over de koekenpan door deze een beetje te kantelen.

Gril intussen een dikke plak brood in de tweede koekenpan of op de grillpan. Dit doe je door een beetje olijfolie over de boterham te sprenkelen en deze in de hete pan heen en weer te schuiven. Draai de boterham om als de onderkant knapperig is en herhaal voor de andere kant. Leg de boterham op een bord.

Afmaken en serveren

Als de bovenkant van de boerenomelet een beetje begint te stollen strooi je er wat geraspte kaas over. Draai het vuur uit onder de pan en laat nog een half minuutje tot een minuut staan tot de kaas is gesmolten. Klap de omelet dubbel en schuif deze op de knapperige toast. Herhaal voor de overige omeletten en serveer iedere boerenomelet direct.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Boerenomelet met champignons, kaas en knapperige toast
Boerenomelet met champignons, kaas en knapperige toast
Boerenomelet met champignons, kaas en knapperige toast
Boerenomelet met champignons, kaas en knapperige toast

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 647 kcal.
  • Vetten 44 gr.
  • Waarvan verzadigd 14 gr.
  • Koolhydraten 22 gr.
  • Waarvan suikers 3 gr.
  • Vezels 5 gr.
  • Eiwitten 35 gr.
  • Zout 2.1 gr.
  • Natrium 840 mg.


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens