Boerenomelet met doperwten, wortel, champignons en beenham

Boerenomelet met doperwten, wortel, champignons en beenham
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
20 minuten
4 personen

Hoewel koken mijn grootste hobby is heb ook ik wel eens geen zin om in de keuken te staan. Als ik dan toch iets gezonds en lekkers op tafel wil zetten kies ik bijvoorbeeld voor een omelet. Deze boerenomelet met doperwten, wortel, champignons en beenham is daar een mooi voorbeeld van.

Je snijdt wat ingrediënten, bakt het kort aan en giet er een mengsel van geklopt ei en wat melk bij. Een paar minuten later staat deze heerlijke boerenomelet alweer op tafel. Lekker met een snee brood of gewoon zo. Hieronder vind je het makkelijke recept voor deze lekkere omelet.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 of 12 eieren
  • 250 gr. champignons
  • 200 gr. wortels
  • 200 gr. doperwten (diepvries)
  • 100 gr. beenham
  • 6 lenteuitjes
  • melk
  • boter om te bakken
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet vast een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Klop in een mengkom twee of drie eieren los met een scheutje melk.

Snijd de wortels en champignons in dunne plakjes en de lenteui in ringetjes. Smelt een klein klontje boter in de koekenpan en doe hier wat diepgevroreren doperwten, plakjes champignons, ringetjes ui en wortel bij. Scheur er wat van de plakjes beenham boven en kruid met wat peper en zout.

Bak alles nu kort aan tot de doperwtjes fel groen zijn en de wortel begint te kleuren. Giet er het eiermengsel over en verdeel over de pan. Bak de omelet nu tot de bovenkant net begint te stollen. Klap dubbel en schuif de omelet op je bord. Herhaal voor de overige omeletten.

Eventueel kan je een deksel op de koekenpan zetten als je de bovenkant iets minder vloeibaar wilt hebben. Serveer met een stukje brood, een lekkere salade of gewoon zo.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Boerenomelet met doperwten, wortel, champignons en beenham
Boerenomelet met doperwten, wortel, champignons en beenham
Boerenomelet met doperwten, wortel, champignons en beenham
Boerenomelet met doperwten, wortel, champignons en beenham

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens