Boerenomelet met doperwten, wortel, champignons en beenham

Boerenomelet met doperwten, wortel, champignons en beenham

Hoewel koken mijn grootste hobby is heb ook ik wel eens geen zin om in de keuken te staan. Als ik dan toch iets gezonds en lekkers op tafel wil zetten kies ik bijvoorbeeld voor een omelet. Deze boerenomelet met doperwten, wortel, champignons en beenham is daar een mooi voorbeeld van.

Je snijdt wat ingrediënten, bakt het kort aan en giet er een mengsel van geklopt ei en wat melk bij. Een paar minuten later staat deze heerlijke boerenomelet alweer op tafel. Lekker met een snee brood of gewoon zo. Hieronder vind je het makkelijke recept voor deze lekkere omelet.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 of 12 eieren
  • 250 gr. champignons
  • 200 gr. wortels
  • 200 gr. doperwten (diepvries)
  • 100 gr. beenham
  • 6 lenteuitjes
  • melk
  • boter om te bakken
  • peper en zout

Bereidingswijze

Zet vast een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Klop in een mengkom twee of drie eieren los met een scheutje melk.

Snijd de wortels en champignons in dunne plakjes en de lenteui in ringetjes. Smelt een klein klontje boter in de koekenpan en doe hier wat diepgevroreren doperwten, plakjes champignons, ringetjes ui en wortel bij. Scheur er wat van de plakjes beenham boven en kruid met wat peper en zout.

Bak alles nu kort aan tot de doperwtjes fel groen zijn en de wortel begint te kleuren. Giet er het eiermengsel over en verdeel over de pan. Bak de omelet nu tot de bovenkant net begint te stollen. Klap dubbel en schuif de omelet op je bord. Herhaal voor de overige omeletten.

Eventueel kan je een deksel op de koekenpan zetten als je de bovenkant iets minder vloeibaar wilt hebben. Serveer met een stukje brood, een lekkere salade of gewoon zo.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Boerenomelet met doperwten, wortel, champignons en beenham

Boerenomelet met doperwten, wortel, champignons en beenham

Boerenomelet met doperwten, wortel, champignons en beenham

Boerenomelet met doperwten, wortel, champignons en beenham

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens