Bonenpannetje met paprika, champignons, gehakt, kaas en cajun kruiden

Bonenpannetje met paprika, champignons, gehakt, kaas en cajun kruiden

Laatst aten we dit bonenpannetje met paprika, champignons, gehakt, kaas en cajun kruiden. Een makkelijk en snel maaltje dat je zo op tafel hebt staan. En omdat dit een eenpansgerecht is heb je ook nog eens weinig afwas. Je bereidt alles namelijk in één hapjespan.

De cajunkruiden maak ik altijd zelf maar kan je ook kant en klaar kopen. Wil je zelf cajunkruiden maken dan die ik het altijd op deze manier. Ik maak altijd een flinke portie zodat ik ze altijd in de keukenlade heb staan. Ook erg lekker als smaakmaker voor andere gerechten.

Krijg je ook al zin in dit bonenpannetje? Dan vind je hier het makkelijke en lekkere recept. Kies gewoon de bonen die je hebt staan, dat luistert niet zo nauw. Hier vind je nog meer lekkere eenpansrecepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. gehakt, half om half
  • 1 blik bruine bonen, 800 gr.
  • 1 blik bonenmix, 300 gr.*
  • 1 blikje mais, 150 gr.
  • 250 gr. champignons
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gr. geraspte kaas
  • olijfolie
  • cajunkruiden
  • peper en zout
  • verse peterselie

* Ik koos voor een mix van kikkererwten, witte bonen, rode kidneybonen en limabonen.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verhit een hapjespan op laag vuur en verwarm hier een scheutje olijfolie in. Doe het gehakt erbij en bak rul. Kruid het gehakt met wat peper en zout en cajunkruiden naar smaak. Borstel de champignons en snijd deze in vieren. Bak deze kort mee met het gehakt tot ze beginnen te kleuren. Laat in de tussentijd de bonen uitlekken in een vergiet.

Snijd de overige ingrediënten

Pel de ui en tenen knoflook. Snijd de ui in partjes en hak de knoflook fijn. Voeg toe aan de pan en bak ze een minuutje mee tot de ui wat glazig wordt. Doe dan alle bonen erbij en de maiskorrels. Schep goed om en kruid met wat extra cajun kruiden. Verwarm alles tot de bonen en rest goed warm zijn.

Voeg nu de helft van de geraspte kaas toe en schep om zodat de kaas smelt. Hak intussen wat peterselie fijn en roer op het allerlaatste moment door het bonenpannetje. Schep op de borden en garneer met wat extra peterselie. Doe er nog wat geraspte kaas over en je kan aan tafel.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Bonenpannetje met paprika, champignons, gehakt, kaas en cajun kruiden'
Afbeelding bij 'Bonenpannetje met paprika, champignons, gehakt, kaas en cajun kruiden'
Afbeelding bij 'Bonenpannetje met paprika, champignons, gehakt, kaas en cajun kruiden'
Afbeelding bij 'Bonenpannetje met paprika, champignons, gehakt, kaas en cajun kruiden'
Afbeelding bij 'Bonenpannetje met paprika, champignons, gehakt, kaas en cajun kruiden'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 667 kcal.
  • Vetten 33 gr.
  • Waarvan verzadigd 14 gr.
  • Koolhydraten 40 gr.
  • Waarvan suikers 7 gr.
  • Vezels 18 gr.
  • Eiwitten 41 gr.
  • Zout 2.1 gr.
  • Natrium 840 mg.