Bonenpannetje met paprika, champignons, gehakt, kaas en cajun kruiden

Bonenpannetje met paprika, champignons, gehakt, kaas en cajun kruiden
Hoofdgerecht
25 minuten
4 personen

Laatst aten we dit bonenpannetje met paprika, champignons, gehakt, kaas en cajun kruiden. Een makkelijk en snel maaltje dat je zo op tafel hebt staan. En omdat dit een eenpansgerecht is heb je ook nog eens weinig afwas. Je bereidt alles namelijk in één hapjespan.

De cajunkruiden maak ik altijd zelf maar kan je ook kant en klaar kopen. Wil je zelf cajunkruiden maken dan die ik het altijd op deze manier. Ik maak altijd een flinke portie zodat ik ze altijd in de keukenlade heb staan. Ook erg lekker als smaakmaker voor andere gerechten.

Krijg je ook al zin in dit bonenpannetje? Dan vind je hier het makkelijke en lekkere recept. Kies gewoon de bonen die je hebt staan, dat luistert niet zo nauw. Hier vind je nog meer lekkere eenpansrecepten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. gehakt, half om half
  • 1 blik bruine bonen, 800 gr.
  • 1 blik bonenmix, 300 gr.*
  • 1 blikje mais, 150 gr.
  • 250 gr. champignons
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 150 gr. geraspte kaas
  • olijfolie
  • cajunkruiden
  • peper en zout
  • verse peterselie

* Ik koos voor een mix van kikkererwten, witte bonen, rode kidneybonen en limabonen.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verhit een hapjespan op laag vuur en verwarm hier een scheutje olijfolie in. Doe het gehakt erbij en bak rul. Kruid het gehakt met wat peper en zout en cajunkruiden naar smaak. Borstel de champignons en snijd deze in vieren. Bak deze kort mee met het gehakt tot ze beginnen te kleuren. Laat in de tussentijd de bonen uitlekken in een vergiet.

Snijd de overige ingrediënten

Pel de ui en tenen knoflook. Snijd de ui in partjes en hak de knoflook fijn. Voeg toe aan de pan en bak ze een minuutje mee tot de ui wat glazig wordt. Doe dan alle bonen erbij en de maiskorrels. Schep goed om en kruid met wat extra cajun kruiden. Verwarm alles tot de bonen en rest goed warm zijn.

Voeg nu de helft van de geraspte kaas toe en schep om zodat de kaas smelt. Hak intussen wat peterselie fijn en roer op het allerlaatste moment door het bonenpannetje. Schep op de borden en garneer met wat extra peterselie. Doe er nog wat geraspte kaas over en je kan aan tafel.

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Bonenpannetje met paprika, champignons, gehakt, kaas en cajun kruiden
Bonenpannetje met paprika, champignons, gehakt, kaas en cajun kruiden
Bonenpannetje met paprika, champignons, gehakt, kaas en cajun kruiden
Bonenpannetje met paprika, champignons, gehakt, kaas en cajun kruiden
Bonenpannetje met paprika, champignons, gehakt, kaas en cajun kruiden

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 667 kcal.
  • Vetten 33 gr.
  • Waarvan verzadigd 14 gr.
  • Koolhydraten 40 gr.
  • Waarvan suikers 7 gr.
  • Vezels 18 gr.
  • Eiwitten 41 gr.
  • Zout 2.1 gr.
  • Natrium 840 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens