Boterzachte krieltjes uit de oven met snijbonen en kip cordon bleu

Boterzachte krieltjes uit de oven met snijbonen en kip cordon bleu

Boterzachte krieltjes uit de oven met snijbonen en kip cordon bleu. Een heerlijk en makkelijk maaltje dat ik op verzoek van zoonlief maakte. Want als je vader een receptensite heeft staan er niet vaak groenten, vlees en aardappels op tafel.

Natuurlijk vond ik het wel leuk om er een draai aan te geven. Dus bakte ik de krieltjes in de oven. Door ze eerst een tijdje voor te koken werden ze boterzacht van binnen en lekker knapperig van buiten. In de tussentijd maakte ik de kip cordon bleu en kookte ik de snijbonen.

Het makkelijke en lekkere recept vind je hier onder. En wil je nog sneller klaar zijn dan kan je in plaats van zelfgemaakte kip cordon bleu ook kant en klare gebruiken. Maar zelfgemaakt is natuurlijk veel lekkerder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. krieltjes, in de schil
  • 800 gr. snijbonen
  • 4 kipfilets of ongepaneerde kipschnitzels
  • 4 plakken schouderham
  • 4 plakken Emmental*
  • bloem
  • panko
  • 1 ei
  • peper en zout
  • grof zeezout
  • rozemarijn
  • olijfolie
  • boter om in te bakken

* Emmental is een zachte kaas die goed smelt. Je kan ook een jonge kaas of bijvoorbeeld Gruyère gebruiken. Eventueel kan je ook gerapste kaas kiezen om in de ham te doen.

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan op het vuur en breng een flinke laag water aan de kook. Halveer de krieltjes en kook deze 10 minuten voor. Laat kort uitlekken en droogstomen in een vergiet en doe in een ovenschaal. Sprenkel hier ruim olijfolie overheen en bestrooi met grof zeezout. Ris de naaldjes van twee takjes rozemarijn en hak fijn, doe over de krieltjes. Schep alles goed door elkaar en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Kip cordon bleu maken

Maak de kip cordon bleu als je de aardappels kookt. Leg iedere kipfilet tussen twee velletjes vershoudfolie. Sla de kipfilet goed plat met een vleeshamer of bijvoorbeeld een deegroller. Eventueel kan je ook ongepaneerde kipschnitzels gebruiken, deze zijn al plat genoeg. Verwijder het vershoudfolie weer en kruid met peper en zout. Leg een plak ham neer en doe op de helft een plak Emmentaler, vouw de ham vervolgens dubbel.

Leg de ham met de Emmentaler nu op de platgeslagen kipfilet, ongeveer op de helft. Vouw de kipfilet nu dubbel en sla met de vleeshamer op de randen. Zo blijft de kipfilet goed dicht en loopt de kaas er niet uit tijdens het bakken. Zet twee grote borden op je werkblad en een wat dieper bord of ruime kom.

Leg op het eerste bord een laagje bloem, op het tweede bord een laag panko. Klop in het derde bord een ei los. Doe de dichtgeklapte kipfilets achtereenvolgens door het ei, de bloem en de panko. Zorg dat de kip aan alle kanten goed bedekt is en leg even apart voor zo. Herhaal voor de overige drie kipfilets.

Bakken en koken

Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snijd de snijbonen in blokjes. Breng in een pan een laagje water aan de kook en kook de snijbonen in ongeveer 12 minuten gaar. Giet af en schep om met een klontje roomboter en wat zout. Zet ook een flinke koekenpan of hapjespan op het vuur. Smelt een klontje boter en doe hier wat olijfolie bij. Bak de kip cordon bleu op niet al te hoog vuur in ongeveer 10 minuten aan beide kanten gaar.

Haal de krieltjes uit de oven en schep op de borden. Verdeel hier de gekookte snijbonen naast en leg op ieder bord een kip cordon bleu.

Iets voor jou?

Vergiet

Cosy&Trendy RVS vergiet
Dit mooie RVS vergiet heeft twee handvaten waarmee je deze goed beet kan pakken. Doorsnede 24 cm.

Vleeshamer

OXO Good Grips vleeshamer
Deze vleeshamer heeft een platte en puntige kant. Met de platte kant sla je het vlees plat, met de andere mals.

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 648 kcal.
  • Vetten: 25 gr.
    - waarvan verzadigd: 12 gr.
  • Koolhydraten: 49 gr.
    - waarvan suiker: 2 gr.
  • Vezels: 12 gr.
  • Eiwitten: 47 gr.
  • Zout: 1.8 gr. (720 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Boterzachte krieltjes uit de oven met snijbonen en kip cordon bleu

Boterzachte krieltjes uit de oven met snijbonen en kip cordon bleu

Boterzachte krieltjes uit de oven met snijbonen en kip cordon bleu

Boterzachte krieltjes uit de oven met snijbonen en kip cordon bleu

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens