Broccoli, courgette, paprika en champignons uit de wok met rijst en een gebakken eitje

Broccoli, courgette, paprika en champignons uit de wok met rijst en een gebakken eitje

Laatst aten wij deze broccoli, courgette, paprika en champignons uit de wok. Lekker met wat rijst en een gebakken eitje en ook nog eens zo klaar. Eigenlijk had ik de broccoli en courgette voor een ander recept gekocht. Maar daar was ik een belangrijk ingrediënt voor vergeten. Ik moest dus improviseren met wat we nog in huis hadden.

Nou heb ik standaard altijd wel rijst, oestersaus en sojasaus staan. En ook aan uien en paprika’s ontbreekt het hier nooit. Samen met de champignons die in de koelkast stonden werd het dus dit roerbakrecept. Binnen een half uurtje kan je al aan tafel en we hebben er heerlijk van zitten smullen. Alle reden om dit makkelijke recept dus met je te delen.

Het recept voor deze broccoli, courgette, paprika en champignons uit de wok met rijst en een gebakken eitje vind je hieronder. En als je liever iets anders maakt vind je hier nog meer lekkere wok recepten. Maak je regelmatig roerbakgerechten dan is een goede wok onmisbaar. Hier lees je alles over het kopen van een goede wok.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. basmatirijst
  • 250 gr. champignons
  • 1 broccoli
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 eieren
  • wokolie
  • peper en zout
  • sojasaus
  • oestersaus

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een flinke pan op het vuur en breng hier een ruime laag water in aan de kook. Verwarm ook een wok voor op laag vuur zodat de bodem goed heet wordt. Kook de rijst zoals aangegeven op[ de verpakking. Giet na het bereiden af en laat kort droogstomen van het vuur af.

Snijden en wokken

Borstel de champignons schoon en snijd in partjes. Verhit een scheut wokolie in de hete wok en roerbak de champignons een paar minuten op hoog vuur. Kruid met peper en zout. Intussen pel je de rode ui en teentjes knoflook. Snijd de ui in vieren en vervolgens in plakjes. Hak de teentjes knoflook fijn met een koksmes. Voeg de ui en knoflook toe aan de wok en roerbak kort mee. Nu snijd je de courgette in vier stukken. Vervolgens snijd je deze in dikke plakken en reepjes. Voeg ook deze toe aan de wok en roerbak kort mee.

Verwijder de bovenkant van de rode paprika en haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. De rode paprika snijd je in reepjes en voeg je nu ook toe aan de wok. Doe er naar smaak een flinke scheut oestersaus en wat sojasaus bij. Laat kort staan op hoog vuur en snijd er de broccoliroosjes boven. Schep alles goed om en roerbak nog vijf minuten op middelhoog vuur.

Serveren

Bak intussen de eieren per twee in een koekenpan. Houd warm op een bord met een omgekeerd bord erboven. Schep de rijst op de borden en verdeel hier de geroerbakte groenten en champignons over. Leg op ieder bord een gebakken eitje. Breng eventueel op smaak met wat ketjap manis, sambal en strooi er wat gebakken uitjes over.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Broccoli, courgette, paprika en champignons uit de wok met rijst en een gebakken eitje'
Afbeelding bij 'Broccoli, courgette, paprika en champignons uit de wok met rijst en een gebakken eitje'
Afbeelding bij 'Broccoli, courgette, paprika en champignons uit de wok met rijst en een gebakken eitje'
Afbeelding bij 'Broccoli, courgette, paprika en champignons uit de wok met rijst en een gebakken eitje'
Afbeelding bij 'Broccoli, courgette, paprika en champignons uit de wok met rijst en een gebakken eitje'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 412 kcal.
  • Vetten 11 gr.
  • Waarvan verzadigd 2 gr.
  • Koolhydraten 57 gr.
  • Waarvan suikers 7 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 17 gr.
  • Zout 2.4 gr.
  • Natrium 960 mg.