Broccoli koolrabi stamppot met rookworst

Broccoli koolrabi stamppot met rookworst
Hoofdgerecht
35 minuten
4 personen

Koolrabi is zo’n groente die ik bijna nooit eet. In deze broccoli koolrabi stamppot met rookworst komt deze groente gelukkig helemaal tot zijn recht. De stamppot is lekker licht van smaak en ook nog eens heel makkelijk te maken.

Zoonlief was trouwens erg gefascineerd door de koolrabi. Dat kan ik eigenlijk wel begrijpen want de koolrabi doet mij een beetje denken aan een satelliet. Helemaal als het blad al verwijderd is en je alleen nog van die rare sprieten ziet. Een grappige groente met een lekkere smaak!

Ik bracht de broccoli en de koolrabi tijdens het koken nog wat extra op smaak met een bouillonblokje. Met slechts een paar ingrediënten zet je deze lekkere broccoli koolrabi stamppot met rookworst zelf op tafel. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. aardappelen, kruimig
  • 1 grote broccoli
  • 2 koolrabi's
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 rookworst (of 2 voor de grote eters)
  • klontje roomboter
  • scheutje melk
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet vast een flinke stamppotpan met een ruime laag water op het vuur en breng aan de kook. Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking, de meeste rookworsten warm je op in een pannetje heet water.

Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar in de stamppotpan. Snijd intussen de roosjes van de broccoli en houd deze apart voor zo. Snijd de stronk van de broccoli in kleine stukjes en houd ook even apart.

Schil de koolrabi en snijd de koolrabi vervolgens in plakken. Snijd de plakken in reepjes en tot slot in blokjes. Voeg de blokjes koolrabi en de gesneden stronk van de broccoli na tien minuten toe aan de aardappels. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan.

Voeg na vijf minuten ook de roosjes broccoli toe aan de stamppotpan en kook deze nog vijf minuten mee. Giet alles af en laat kort droogstomen. Snijd de roomboter intussen in blokjes en doe samen met een scheutje melk in de stamppotpan.

Stamp de aardappelen, broccoli en koolrabi fijn. Het lekkerst is het als de koolrabi niet helemaal fijn wordt gestampt, zo houd je een lekker knapperige stamppot over. Breng de stamppot op smaak met peper en zout en serveer de broccoli koolrabi stamppot met plakjes rookworst.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Broccoli koolrabi stamppot met rookworst
Broccoli koolrabi stamppot met rookworst
Broccoli koolrabi stamppot met rookworst
Broccoli koolrabi stamppot met rookworst

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens