Broccoli koolrabi stamppot met rookworst

Broccoli koolrabi stamppot met rookworst

Koolrabi is zo’n groente die ik bijna nooit eet. In deze broccoli koolrabi stamppot met rookworst komt deze groente gelukkig helemaal tot zijn recht. De stamppot is lekker licht van smaak en ook nog eens heel makkelijk te maken.

Zoonlief was trouwens erg gefascineerd door de koolrabi. Dat kan ik eigenlijk wel begrijpen want de koolrabi doet mij een beetje denken aan een satelliet. Helemaal als het blad al verwijderd is en je alleen nog van die rare sprieten ziet. Een grappige groente met een lekkere smaak!

Ik bracht de broccoli en de koolrabi tijdens het koken nog wat extra op smaak met een bouillonblokje. Met slechts een paar ingrediënten zet je deze lekkere broccoli koolrabi stamppot met rookworst zelf op tafel. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. aardappelen, kruimig
  • 1 grote broccoli
  • 2 koolrabi's
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 rookworst (of 2 voor de grote eters)
  • klontje roomboter
  • scheutje melk
  • peper en zout

Bereidingswijze

Zet vast een flinke stamppotpan met een ruime laag water op het vuur en breng aan de kook. Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking, de meeste rookworsten warm je op in een pannetje heet water.

Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar in de stamppotpan. Snijd intussen de roosjes van de broccoli en houd deze apart voor zo. Snijd de stronk van de broccoli in kleine stukjes en houd ook even apart.

Schil de koolrabi en snijd de koolrabi vervolgens in plakken. Snijd de plakken in reepjes en tot slot in blokjes. Voeg de blokjes koolrabi en de gesneden stronk van de broccoli na tien minuten toe aan de aardappels. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan.

Voeg na vijf minuten ook de roosjes broccoli toe aan de stamppotpan en kook deze nog vijf minuten mee. Giet alles af en laat kort droogstomen. Snijd de roomboter intussen in blokjes en doe samen met een scheutje melk in de stamppotpan.

Stamp de aardappelen, broccoli en koolrabi fijn. Het lekkerst is het als de koolrabi niet helemaal fijn wordt gestampt, zo houd je een lekker knapperige stamppot over. Breng de stamppot op smaak met peper en zout en serveer de broccoli koolrabi stamppot met plakjes rookworst.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Broccoli koolrabi stamppot met rookworst

Broccoli koolrabi stamppot met rookworst

Broccoli koolrabi stamppot met rookworst

Broccoli koolrabi stamppot met rookworst

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens