Broccoli ovenschotel met krieltjes, zalm en kaas

Broccoli ovenschotel met krieltjes, zalm en kaas

Deze broccoli ovenschotel met krieltjes, zalm en kaas aten wij laatst. Het is een erg makkelijke maaltijd die je zo hebt gemaakt. De broccoli en krieltjes kook je kort voor. Hierna gaat alles in de ovenschaal en bak je het nog zo’n 20 minuten. Met een romige saus van slagroom en ei en natuurlijk geraspte kaas.

Ik gebruikte deze keer alleen de roosjes van de broccoli. De rest vroor ik in en gebruik ik een andere keer als ik een groentebouillon wil trekken. Dat kan je trouwens met al je restjes en ‘afgesneden kontjes’ groente doen. Een recept hiervoor zal ik binnenkort eens met je delen.

Hieronder vind je het recept voor mijn broccoli ovenschotel met krieltjes, zalm en kaas. Maak je toch liever iets anders? Dan vind je hier nog veel meer recepten voor een ovenschotel. Hou je niet van kaas? Gratineer de ovenschotel dan met een laagje paneermeel met wat kleine klontjes roomboter.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gr. krieltjes
  • 1 broccoli
  • 300 gr. zalmfilet
  • 125 gr. slagroom
  • 2 eieren
  • 100 gr. jonge kaas, geraspt
  • boter om in te vetten
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180 graden. Zet vast een ovenschaal van zo'n 30 cm klaar. Breng in een pan een flinke laag water aan. In een tweede wat grotere pan breng je een klein laagje water aan de kook. Halveer de krieltjes en kook deze tien minuten voor. Gebruik hiervoor de pan met het meeste water. Giet af en laat droogstomen van het vuur af. Snijd de roosjes van de broccoli. Kook deze zo'n vijf minuten in de tweede pan. Stort in een vergiet en spoel onder koud water. Laat de broccoliroosjes hierna uitlekken.

Maak de ovenschotel

Stort de krieltjes in de ingevette ovenschaal. Verdeel hier de roosjes broccoli over. Snijd de zalmfilet in stukjes. Verdeel over de broccoli. Breek twee eieren boven een mengkom. Klop ze los met de slagroom. Kruid met flink wat peper en zout. Giet het mengsel over de ovenschaal. Strooi er tot slot de geraspte kaas over. Gaar de ovenschotel zo'n 20 minuten in de oven.

Mooie ovenschalen van 30 cm

Ook lekker

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie: 528 kcal.
  • Vetten: 31 gr.
    - waarvan verzadigd: 16 gr.
  • Koolhydraten: 25 gr.
    - waarvan suiker: 2 gr.
  • Vezels: 6 gr.
  • Eiwitten: 30 gr.
  • Zout: 1.2 gr. (480 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Broccoli ovenschotel met krieltjes, zalm en kaas

Broccoli ovenschotel met krieltjes, zalm en kaas

Broccoli ovenschotel met krieltjes, zalm en kaas

Broccoli ovenschotel met krieltjes, zalm en kaas

Broccoli ovenschotel met krieltjes, zalm en kaas

Broccoli ovenschotel met krieltjes, zalm en kaas

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik en Jens