Broccolistamppot met roomkaas en gerookte zalm

Broccolistamppot met roomkaas en gerookte zalm
Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen

Laatst zette ik weer eens een stamppotje op tafel. Het werd deze broccolistamppot met roomkaas en gerookte zalm. Een lekker lichte en makkelijk te maken stamppot. Je kan deze dus ook prima op het menu zetten als het lekker weer is. Bovendien heb je er weinig voor nodig.

De broccoli kook je gewoon mee met de aardappels. De in stukken gesneden stronk net iets langer dan de roosjes. En in plaats van melk en wat boter koos ik voor roomkaas bij het stampen. Dit geeft deze stamppot die lekker aparte smaak. De gerookte zalm scheurde ik in snippers en verdeelde ik gewoon koud over de stamppot.

Lijkt deze lekkere broccolistamppot met roomkaas en gerookte zalm jou ook wel iets? Dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept. En hier vind je nog veel meer lekkere recepten voor stamppot.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. aardappels, kruimig
  • ca. 900 gr. broccoli
  • 150 gr. roomkaas, bv. Philadelphia Naturel
  • 200 gr. gerookte zalm
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Zet een flinke pan op het vuur, bijvoorbeeld een stamppotpan of grote soeppan. Breng hierin een ruime laag water aan de kook. Kook de aardappels in 20 minuten gaar.

Snijd intussen de roosjes van de broccoli. Spoel af in een vergiet en laat uitlekken. Vervolgens snijd je de stronk van de broccoli in stukjes. Doe de fijn gesneden stronk na 10 minuten bij de aardappels en kook mee. Na vijf minuten doe je er ook nog de roosjes bij. Laat ook deze nog vijf minuten meekoken.

Giet de aardappels en broccoli af. Schep er de roomkaas bij en kruid naar smaak met peper en zout. Stamp met een aardappelstamper tot een smeuïge stamppot. Schep op de borden en verdeel hier plukjes gerookte zalm over. Je broccolistamppot met roomkaas en gerookte zalm is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Broccolistamppot met roomkaas en gerookte zalm
Broccolistamppot met roomkaas en gerookte zalm
Broccolistamppot met roomkaas en gerookte zalm
Broccolistamppot met roomkaas en gerookte zalm

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 439 kcal.
  • Vetten 18 gr.
  • Waarvan verzadigd 9 gr.
  • Koolhydraten 37 gr.
  • Waarvan suikers 1 gr.
  • Vezels 9 gr.
  • Eiwitten 26 gr.
  • Zout 2.4 gr.
  • Natrium 960 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens