Broodje carpaccio met pestomayonaise, ei, tomaat en veldsla

Broodje carpaccio met pestomayonaise, ei, tomaat en veldsla

Als ik een recept met carpaccio op Kookidee zet merk ik dat meteen aan het aantal bezoekers. Blijkbaar ben ik niet de enige die dol is op carpaccio. Zo maakte ik laatst een heerlijk broodje carpaccio met pestomayonaise, ei, tomaat en veldsla. Supersnel gemaakt en oh zo lekker.

Ik maakte het broodje carpaccio met pitabroodjes, die had ik toevallig in een glutenvrije uitvoering in huis. Maar ook op een ciabatta, pistoletje of stevige boerenboterham zal dit zeker weten smaken. Hieronder vind je het makkelijke recept, benieuwd of jij er net zo van geniet als wij.

Wij aten dit broodje als avondeten, aan twee broodjes per persoon hadden we meer dan voldoende. Eet je deze broodjes carpaccio voor de lunch dan kan je de hoeveelheden halveren denk ik.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 pitabroodjes
  • 200 gr. rundercarpaccio
  • 250 gr. cherrytomaten
  • 4 eieren
  • ca. 50 gr. pijnboompitjes
  • Parmezaanse kaas
  • 5 el. mayonaise
  • 2 tl. groene pesto
  • peper en zout

Bereidingswijze

Kook de eieren van tevoren hard, zet ze op in koud water en zet je wekker op zes minuten zodra het water begint te koken. Spoel af onder de koude kraan, laat ze even in koud water staan en pel direct. Bewaar de gepelde eieren in een bakje water.

Verwarm je oven nu voor op 160 graden en verpak je pitabroodjes bij elkaar in aluminiumfolie. Verwarm de broodjes ongeveer zes minuten en snijd hierna helemaal open.

Meng intussen de mayonaise met de groene pesto en roer goed door elkaar. Laat even staan voor zo, voeg eventueel een paar drupjes citroensap toe als je een wat frissere pestomayonaise wilt.

Halveer de cherrytomaatjes en rooster de pijnboompitjes in een droge warme koekenpan. Zodra je ze begint te ruiken en ze donkerder kleuren haal je ze van het vuur, laat afkoelen op een bordje. Dep de gekookte eieren droog en snijd in plakjes.

Beleg de broodjes door de onderste zijde in te smeren met pestomayonaise. Leg hier een pluk veldsla, een paar plakjes carpaccio en wat gehalveerde cherrytomaatjes op. Strooi er wat van de geroosterde pijnboompitjes over. Verdeel er vervolgens wat plakjes ei over en kruid met peper en zout.

Rasp er tenslotte naar smaak verse Parmezaanse kaas over en je broodje carpaccio is klaar. Erg lekker met een salade waar je ook wat pijnboompitjes en Parmezaanse kaas over strooit.

Ook lekker

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Broodje carpaccio met pestomayonaise, ei, tomaat en veldsla

Broodje carpaccio met pestomayonaise, ei, tomaat en veldsla

Broodje carpaccio met pestomayonaise, ei, tomaat en veldsla

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens