Broodje carpaccio met pestomayonaise, ei, tomaat en veldsla

Broodje carpaccio met pestomayonaise, ei, tomaat en veldsla
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
20 minuten
4 personen

Als ik een recept met carpaccio op Kookidee zet merk ik dat meteen aan het aantal bezoekers. Blijkbaar ben ik niet de enige die dol is op carpaccio. Zo maakte ik laatst een heerlijk broodje carpaccio met pestomayonaise, ei, tomaat en veldsla. Supersnel gemaakt en oh zo lekker.

Ik maakte het broodje carpaccio met pitabroodjes, die had ik toevallig in een glutenvrije uitvoering in huis. Maar ook op een ciabatta, pistoletje of stevige boerenboterham zal dit zeker weten smaken. Hieronder vind je het makkelijke recept, benieuwd of jij er net zo van geniet als wij.

Wij aten dit broodje als avondeten, aan twee broodjes per persoon hadden we meer dan voldoende. Eet je deze broodjes carpaccio voor de lunch dan kan je de hoeveelheden halveren denk ik.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 pitabroodjes
  • 200 gr. rundercarpaccio
  • 250 gr. cherrytomaten
  • 4 eieren
  • ca. 50 gr. pijnboompitjes
  • Parmezaanse kaas
  • 5 el. mayonaise
  • 2 tl. groene pesto
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Kook de eieren van tevoren hard, zet ze op in koud water en zet je wekker op zes minuten zodra het water begint te koken. Spoel af onder de koude kraan, laat ze even in koud water staan en pel direct. Bewaar de gepelde eieren in een bakje water.

Verwarm je oven nu voor op 160 graden en verpak je pitabroodjes bij elkaar in aluminiumfolie. Verwarm de broodjes ongeveer zes minuten en snijd hierna helemaal open.

Meng intussen de mayonaise met de groene pesto en roer goed door elkaar. Laat even staan voor zo, voeg eventueel een paar drupjes citroensap toe als je een wat frissere pestomayonaise wilt.

Halveer de cherrytomaatjes en rooster de pijnboompitjes in een droge warme koekenpan. Zodra je ze begint te ruiken en ze donkerder kleuren haal je ze van het vuur, laat afkoelen op een bordje. Dep de gekookte eieren droog en snijd in plakjes.

Beleg de broodjes door de onderste zijde in te smeren met pestomayonaise. Leg hier een pluk veldsla, een paar plakjes carpaccio en wat gehalveerde cherrytomaatjes op. Strooi er wat van de geroosterde pijnboompitjes over. Verdeel er vervolgens wat plakjes ei over en kruid met peper en zout.

Rasp er tenslotte naar smaak verse Parmezaanse kaas over en je broodje carpaccio is klaar. Erg lekker met een salade waar je ook wat pijnboompitjes en Parmezaanse kaas over strooit.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Broodje carpaccio met pestomayonaise, ei, tomaat en veldsla
Broodje carpaccio met pestomayonaise, ei, tomaat en veldsla
Broodje carpaccio met pestomayonaise, ei, tomaat en veldsla

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens