Broodje hotdog met mesclun, bacon, oude kaas en smokey hot cocktail sauce

Broodje hotdog met mesclun, bacon, oude kaas en smokey hot cocktail sauce

Dit broodje hotdog met mesclun, bacon, oude kaas en smokey hot cocktail sauce is echt heerlijk. De gegrilde varkensworstjes en smokey hot coctail sauce geven dit broodje lekker veel smaak. De gegrilde bacon en oude kaas maken het helemaal af.

Ik baseerde het recept op een broodje hotdog dat ik tegenkwam op de menukaart van Dogma. Dit is een hotdogbar uit Utrecht. Ik laat me trouwens regelmatig inspireren door op menukaarten te kijken. Zo heb je een onuitputtelijke bron van nieuwe recepten om te proberen.

De gebruikte ingrediënten zijn natuurlijk niet hetzelfde maar de smaak was echt super. Ik had allebei mijn broodjes zo op en besloot meteen dat deze vaker op tafel komen. Ik gebruikte deze saus van Remia maar je kan ook een andere wat minder pittige cocktailsaus gebruiken.

Krijg je ook zin in dit lekkere broodje hotdog? Dan vind je hieronder het makkelijke en erg lekkere recept. Ideaal voor zowel het avondeten of wanneer je zin hebt in een lekker stevige lunch. Kijk hier voor nog veel meer lekkere broodjes.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 broodjes)

  • 4 witte pistoletjes, afbak
  • 4 varkenschipolata worstjes
  • 75 gr. mesclun (of een andere salademelange)
  • 2 trostomaten
  • 4 plakken oude kaas
  • 4 plakken gegrilde bacon
  • 1 ui
  • boter om te bakken
  • smokey hot cocktail sauce

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Bak de broodjes in de oven zoals aangegeven op de verpakking. Je kan ook 'verse broodjes' gebruiken maar warm uit de oven vind ik ze bij deze broodjes hotdog nog lekkerder. Verhit tegelijk een grillpan op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Heb je geen grillpan dan kan je de worstjes ook op de barbecue of in een koekenpan bakken. In dat laatste geval bak je ze in een beetje boter of olie. Verhit ook een koekenpan op laag vuur voor de gebakken uienringen.

Grill de worstjes

De varkensworstjes grill je in ongeveer acht minuten gaar. Op de grillpan gebruik ik verder geen olie of boter. Zo krijg je die echte grillsmaak waardoor de worstjes nog meer smaak krijgen. Je kan de worstjes zoals aangegeven ook bereiden in de koekenpan of op de barbecue. Draai de worstjes regelmatig om zodat alle kanten goed worden dichtgebakken.

Bak de uienringen

Pel de ui en snijd deze in ringen. Verhit een klontje roomboter in de hete koekenpan en bak de uienringen hier goudbruin in. Kruid met een klein beetje peper en doe er eventueel een theelepeltje bruine basterdsuiker of rietsuiker bij. Schep de uienringen tijdens het bakken regelmatig om zodat deze niet aanbakken. Zijn ze mooi bruin dan haal je de uienringen uit de pan en bewaar je ze voor zo.

Beleg de broodjes

Snijd de trostomaten in kleine blokjes en roer door met een beetje olijfolie, peper en zout. Hierna snijd je de broodjes open, beleg ze met de mesclun of een andere slamelange. Leg hier een plak gegrilde bacon op en verdeel daar de gebakken uienringen over. Doe vervolgens op ieder broodje een gegrild worstje en een plakje oude kaas. Schep wat van de fijngesneden tomatenblokjes over de broodjes en maak naar smaak af met de smokey hot cocktail sauce.

Schep de overgebleven blokjes tomaat door de resterende slamelange. Sprenkel er nog wat olijfolie over en meng door elkaar. Schep wat van de sla naast de broodjes en serveer direct.

Handig!

Tomatenmes

Brabantia tomatenmesje
Dit goedkope tomatenmesje met fijne kartelrand is perfect voor tomaten en ander zacht fruit en groente.

Weber Smokey Joe

Weber Smokey Joe
Deze handzame houtskool- of brikettenbarbecue van Weber neem je overal mee naar toe.

Ook lekker

Voedingswaarden (per broodje)

  • Energie: 451 kcal.
  • Vetten: 21 gr.
    - waarvan verzadigd: 8 gr.
  • Koolhydraten: 41 gr.
    - waarvan suiker: 4 gr.
  • Vezels: 3 gr.
  • Eiwitten: 20 gr.
  • Zout: 2.1 gr. (840 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Broodje hotdog met mesclun, bacon, oude kaas en smokey hot cocktail sauce

Broodje hotdog met mesclun, bacon, oude kaas en smokey hot cocktail sauce

Broodje hotdog met mesclun, bacon, oude kaas en smokey hot cocktail sauce

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens