Broodje hotdog met truffel­mayonaise, gebakken champignons en Parmezaanse kaas

Broodje hotdog met truffelmayonaise, gebakken champignons en Parmezaanse kaas
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
10 minuten
6 broodjes

Een broodje hotdog, wat kan je daar nou eigenlijk van maken? Nou heel veel, bijvoorbeeld dit heerlijke broodje hotdog met truffelmayonaise, gebakken champignons en Parmezaanse kaas. Een superlekker broodje hotdog dat ook nog eens heel makkelijk is te maken. De combinatie klinkt trouwens misschien wat raar maar smaakt echt super.

De champignons bakte ik terwijl de worstjes werden opgewarmd en nog geen tien minuten later is je broodje hotdog klaar. Zelf aten wij er twee als avondeten maart ook voor de lunch is dit broodje hotdog met truffelmayonaise, gebakken champignons en Parmezaanse kaas natuurlijk heerlijk. Hieronder vind je het lekkere recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (6 broodjes)

  • 6 witte broodjes
  • 6 hotdog worstjes of bockworsten
  • handje rucola
  • 250 gr. champignons
  • Parmezaanse kaas
  • truffelmayonaise
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Deze broodjes hotdog heb je echt zo gemaakt. Verwarm de worstjes in hun eigen vocht in een steelpannetje op laag vuur. Je hoeft ze alleen te verwarmen dus zorg dat het niet gaat koken. Verhit intussen een koekenpan op laag vuur en borstel de champignons. Snijd de champignons in plakjes en bak ze met wat peper en zout in een beetje olijfolie. Als de champignons mooi zijn geslonken zijn je worstjes inmiddels warm genoeg.

Snijd de broodjes open en smeer de onderste helft in met truffelmayonaise. Smeer flink in zodat je de truffelmayonaise goed proeft. Verdeel wat van de rucola over de broodjes en schep hier de plakjes gebakken champignons op. Leg op ieder broodje een worstje en rasp er flink wat Parmezaanse kaas overheen. Klap de broodjes een beetje dicht en serveer direct.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Broodje hotdog met truffelmayonaise, gebakken champignons en Parmezaanse kaas

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens