Broodje hotdog met truffelmayonaise, gebakken champignons en Parmezaanse kaas

Een broodje hotdog, wat kan je daar nou eigenlijk van maken? Nou heel veel, bijvoorbeeld dit heerlijke broodje hotdog met truffelmayonaise, gebakken champignons en Parmezaanse kaas. Een superlekker broodje hotdog dat ook nog eens heel makkelijk is te maken. De combinatie klinkt trouwens misschien wat raar maar smaakt echt super.
De champignons bakte ik terwijl de worstjes werden opgewarmd en nog geen tien minuten later is je broodje hotdog klaar. Zelf aten wij er twee als avondeten maart ook voor de lunch is dit broodje hotdog met truffelmayonaise, gebakken champignons en Parmezaanse kaas natuurlijk heerlijk. Hieronder vind je het lekkere recept.
Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.
Recept
Ingrediënten (6 broodjes)
- 6 witte broodjes
- 6 hotdog worstjes of bockworsten
- handje rucola
- 250 gr. champignons
- Parmezaanse kaas
- truffelmayonaise
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Deze broodjes hotdog heb je echt zo gemaakt. Verwarm de worstjes in hun eigen vocht in een steelpannetje op laag vuur. Je hoeft ze alleen te verwarmen dus zorg dat het niet gaat koken. Verhit intussen een koekenpan op laag vuur en borstel de champignons. Snijd de champignons in plakjes en bak ze met wat peper en zout in een beetje olijfolie. Als de champignons mooi zijn geslonken zijn je worstjes inmiddels warm genoeg.
Snijd de broodjes open en smeer de onderste helft in met truffelmayonaise. Smeer flink in zodat je de truffelmayonaise goed proeft. Verdeel wat van de rucola over de broodjes en schep hier de plakjes gebakken champignons op. Leg op ieder broodje een worstje en rasp er flink wat Parmezaanse kaas overheen. Klap de broodjes een beetje dicht en serveer direct.
Keukenspullen
Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.
Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.