Broodje hotdog teriyaki met taugé en gebakken uitjes

Broodje hotdog teriyaki met taugé en gebakken uitjes
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
15 minuten
4 broodjes

Wil je het ultieme broodje hotdog eens proberen? Maak dan dit heerlijke broodje hotdog teriyaki met taugé en gebakken uitjes. Ik heb er echt van zitten smullen en vind dit tot nu het lekkerste broodje hotdog dat ik heb gegeten. En het is niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens zo gemaakt.

Ik koos voor chipolataworstjes van lamsvlees maar je kan bijvoorbeeld ook runder- of varkensvlees gebruiken. Je hebt je worstjes in een paar minuten gebakken, in de tussentijd snijd je de rest van de ingrediënten. Dit heerlijke broodje hotdog teriyaki met taugé en gebakken uitjes staat dan ook lekker snel op tafel. Het heerlijke hotdogrecept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 broodjes)

  • 4 pistoletjes
  • 4 chipolataworstjes
  • 100 gr. slamelange, bv. Misticanza
  • 100 gr. taugé
  • 2 lenteuitjes
  • 1 rode peper
  • komkommer
  • gebakken uitjes
  • teriyaki
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Als je ovenbroodjes gebruikt verwarm je de oven voor en bereid je de broodjes zoals aangegeven op de verpakking. Zet vast een koekenpan zonder antiaanbaklaag op laag vuur en laat goed warm worden. Breng in een pan een flinke laag water aan de kook. Doe een laagje teriyaki in een kommetje en leg vast een siliconen kwastje klaar. Je hebt maar een beetje saus nodig, hier vind je lekkere recepten met teriyaki om je flesje later te gebruiken.

Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de chipolataworstjes zoals aangegeven op de verpakking. Smeer twee minuten voor tijd de bovenkant van de worstjes in met de teriyaki en draai om. Smeer nu ook de andere kant in met de teriyaki en draai na een minuut om. Laat de worstjes nog een minuut bakken en haal uit de pan.

Rol in de tussentijd de rode peper goed tussen je handen en snijd de achterkant eraf. Klop nu de zaadjes eruit en snijd de rode peper vervolgens in dunne ringetjes, was hierna goed je handen. Snijd ook de lenteuitjes in ringetjes en houd apart voor zo. Snijd een paar dunne plakjes van de komkommer. Doe de taugé een paar seconden in het kokende water en stort direct in een vergiet, spoel na met koud water en laat even uitlekken.

Snijd de pistoletjes helemaal open en leg op de onderste helft de slamelange. Verdeel hier wat taugé over en leg daar wat plakjes dungesneden komkommer op. Leg op ieder broodje één worstje en strooi er wat gebakken uitjes overheen. Verdeel er tot slot de ringetjes rode peper en lenteui over en serveer de broodjes hotdog teriyaki met taugé en gebakken uitjes direct.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Broodje hotdog teriyaki met taugé en gebakken uitjes
Broodje hotdog teriyaki met taugé en gebakken uitjes
Broodje hotdog teriyaki met taugé en gebakken uitjes

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens