Broodje pulled chicken met gegrilde paprika, taugé en shiitake

Broodje pulled chicken met gegrilde paprika, taugé en shiitake
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
40 minuten
4 broodjes

Zo af en toe heb je van die broodjes die zo lekker zijn dat je ze kan blijven eten. Laatst maakte ik dit heerlijke broodje pulled chicken met gegrilde paprika, taugé en shiitake en die viel zeker in deze categorie. Want wat was dit een lekker broodje zeg, en het is ook nog eens makkelijk te maken.

Pulled chicken is een makkelijk alternatief voor pulled pork. Waar die laatste uren moet garen voor je het uit elkaar kan trekken ben je met pulled chicken zo klaar. Je kookt het eventjes in water of bouillon en trekt het daarna met twee vorken in draadjes. Omdat ik het daarna nog roerbakte met een flinke scheut oestersaus kreeg het een heerlijke smaak. Samen met de in de wok gegrilde paprika, de gebakken taugé en de gebakken shiitake een topcombinatie. Echt eens proberen dus!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 broodjes)

  • 4 grote pitabroodjes
  • 300 gr. kipfilet
  • 100 gr. taugé
  • 100 gr. ijsbergsla
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 100 gr. shiitake
  • 3 lenteuitjes
  • vijfkruidenpoeder
  • oestersaus
  • sojasaus
  • peper en zout
  • wokolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Doe de ongesneden kipfilet in een pannetje en zet net onder water. Breng aan de kook en voeg zodra het water kookt een blokje kipbouillon toe. Laat het geheel 20 minuten koken en trek de gekookte kipfilet daarna met twee vorken uit elkaar.

Als de kipfilet staat te koken verwarm je een wok op laag vuur zodat deze door en door heet wordt. Snijd de bovenkanten van de paprika's en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Halveer de paprika's en snijd vervolgens met een koksmes in flinkterdunne stukjes. Roerbak de stukjes paprika zonder olie in de droge hete wok, zodra het begint te blakeren haal je het eruit en leg je de paprika apart voor zo.

Verhit nu wat wokolie in de wok en roerbak de pulled chicken met een scheutje sojasaus, een flinke scheut oestersaus en een snuf vijfkruidenpoeder. Schep alles goed door elkaar tot de pulled chicken de saus goed heeft opgenomen en haal uit de wok, hou apart voor zo. Roerbak nu kort de taugé in de wok tot deze begint te schroeien, schep uit de wok.

Snijd de shiitake in kleine stukjes en verhit opnieuw wat wokolie in de wok. Roerbak de shiitake met peper en zout tot deze beginnen te slinken en schep in een bakje. Verwarm intussen de pitabroodjes zoals aangegeven op de verpakking, meestal in de oven of in een broodrooster. Snijd de pitabroodjes bijna helemaal open en leg klaar. Doe de pulled chicken nog kort in de wok en roerbak nog even tot deze weer goed warm is.

Beleg de pitabroodjes met wat ijsbergsla en verdeel hier de plakjes gegrilde paprika overheen. Schep er wat gebakken taugé op en verdeel hier de pulled chicken overheen. Verdeel daar de gebakken shiitake vervolgens over en snijd de lenteuitjes in ringetjes. Strooi over de broodjes en serveer je broodjes pulled chicken met gegrilde paprika, taugé en shiitake direct.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Broodje pulled chicken met gegrilde paprika, taugé en shiitake
Broodje pulled chicken met gegrilde paprika, taugé en shiitake
Broodje pulled chicken met gegrilde paprika, taugé en shiitake
Broodje pulled chicken met gegrilde paprika, taugé en shiitake
Broodje pulled chicken met gegrilde paprika, taugé en shiitake

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens