Broodje shoarma met homemade knoflooksaus

Broodje shoarma met homemade knoflooksaus

Ik ben dol op shoarma, en al helemaal met een flinke klodder knoflooksaus. Met dit makkelijke recept maak je zelf een heerlijk broodje shoarma, met homemade knoflooksaus natuurlijk. Super snel op tafel en vooral heel erg lekker van smaak.

Je kan kiezen voor kant-en-klare shoarmakruiden of zelf shoarmakruiden maken. Ook de knoflooksaus maak je met slechts een paar ingrediënten. Serveer er een makkelijke salade bij en je hebt een heerlijk maaltje op tafel staan. Het makkelijke recept vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 pitabroodjes
  • 400 gr. varkensreepjes
  • 1 grote ui
  • 2 trostomaten
  • 1 el. shoarmakruiden
  • 1 baby romaine/little gem (sla)
  • zonnebloemolie

Knoflooksaus

  • 150 gr. Turkse yoghurt
  • 50 gr. volle yoghurt
  • 3 tenen knoflook
  • handje bieslook

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 160 graden en zet een hapjespan op laag vuur.

Doe de varkensreepjes in een mengkom. Pel de ui, snijd doormidden en snij vervolgens in halve ringetjes. Doe de uienringetjes samen met de shoarmakruiden en een scheutje zonnebloemolie in de mengkom. Hussel alles door elkaar en laat even staan.

Doe de Turkse yoghurt en de volle yoghurt in een schaaltje. Snijd de bieslook fijn en doe erbij. Pel de teentjes knoflook en pers deze uit boven het schaaltje. Roer alles goed door elkaar en laat staan voor zo. Snijd de tomaten vast in plakjes en de baby romaine in reepjes.

Verhit een scheutje zonnebloemolie in de hapjespan en bak het vlees- en uimengsel hier zo'n tien minuten in aan. Schep regelmatig door elkaar. Verwarm intussen de pitabroodjes in de oven en houd warm in aluminiumfolie.

Snij de pitabroodjes open zodat je een soort envelopje krijgt. Doe hier een klein handje van de reepjes sla in en schep er wat van het vlees en de ui bij. Leg hier een paar plakjes tomaat op en vervolgens een flinke klodder knoflooksaus.

Serveer de broodjes shoarma met een lekkere salade en je kan aan tafel. De knoflooksaus blijft nog een paar dagen goed in de koelkast. Wel goed afdekken om te voorkomen dat je hele koelkast er naar gaat ruiken.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Broodje shoarma met homemade knoflooksaus

Broodje shoarma met homemade knoflooksaus

Broodje shoarma met homemade knoflooksaus

Broodje shoarma met homemade knoflooksaus

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens