Broodje shoarma met paprika, champignons, rode ui en knoflooksaus

Broodje shoarma met paprika, champignons, rode ui en knoflooksaus
Hoofdgerecht
25 minuten
4 broodjes

Dit broodje shoarma met paprika, champignons, rode ui en knoflooksaus heb je zo gemaakt. Als je kant en klare ingrediënten gebruikt kan je binnen een half uurtje aan tafel. Maak je alles vers zoals de knoflooksaus en je eigen shoarmakruiden? Dan ben je natuurlijk wel iets langer bezig.

Dit lekkere broodje shoarma is ideaal als je weinig tijd hebt. Ideaal dus voor ‘s avonds als je snel iets lekkers op tafel wil zetten. Erg lekker met een snelle salade of bijvoorbeeld frietjes uit de oven. Krijg je ook al trek? Dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept. Toch liever iets anders? Dan vind je hier nog veel meer lekkere broodjes.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 broodjes)

  • 4 grote pitabroodjes
  • 250 gr. shoarmareepjes*
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 100 gr. ijsbergsla, fijn gesneden
  • knoflooksaus
  • olijfolie

* Kant en klaar te koop of zelf te maken van varkensreepjes met zelfgemaakte shoarmakruiden.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 160 graden en verwarm de shoarmabroodjes zo'n zes minuten. Eventueel kan je deze ook opwarmen in een broodrooster of contactgrill. Verwarm een ruime hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm kan worden.

Plet en pel de teen knoflook en hak fijn. Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak hierin de knoflook en stukjes champignon. Voeg na een paar minuten de shoarmareepjes toe en schep goed door elkaar. Pel in de tussentijd de rode ui en snijd in stukjes, voeg toe aan de hapjespan. Snijd de bovenkant van de rode paprika en snijd de paprika in reepjes, bak nog kort mee met de shaoramreepjes.

Serveer de ingrediënten in schaaltjes op tafel. Snijd de verwarmde pitabroodjes open tot een envelop. Doe er wat ijsbergsla in en schep hier de shoarmareepjes met de rode paprika, rode ui en kastanjechampignons over. Doe er een flinke lepel knoflooksaus op en eet de broodjes direct.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Broodje shoarma met paprika, champignons, rode ui en knoflooksaus
Broodje shoarma met paprika, champignons, rode ui en knoflooksaus
Broodje shoarma met paprika, champignons, rode ui en knoflooksaus
Broodje shoarma met paprika, champignons, rode ui en knoflooksaus

Voedingswaarden (per broodje)

  • Energie 402 kcal.
  • Vetten 21 gr.
  • Waarvan verzadigd 4 gr.
  • Koolhydraten 31 gr.
  • Waarvan suikers 8 gr.
  • Vezels 3 gr.
  • Eiwitten 18 gr.
  • Zout 1.9 gr.
  • Natrium 760 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens