Broodje shoarma met paprika, champignons, rode ui en knoflooksaus

Broodje shoarma met paprika, champignons, rode ui en knoflooksaus

Dit broodje shoarma met paprika, champignons, rode ui en knoflooksaus heb je zo gemaakt. Als je kant en klare ingrediënten gebruikt kan je binnen een half uurtje aan tafel. Maak je alles vers zoals de knoflooksaus en je eigen shoarmakruiden? Dan ben je natuurlijk wel iets langer bezig.

Dit lekkere broodje shoarma is ideaal als je weinig tijd hebt. Ideaal dus voor ‘s avonds als je snel iets lekkers op tafel wil zetten. Erg lekker met een snelle salade of bijvoorbeeld frietjes uit de oven. Krijg je ook al trek? Dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept. Toch liever iets anders? Dan vind je hier nog veel meer lekkere broodjes.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 broodjes)

  • 4 grote pitabroodjes
  • 250 gr. shoarmareepjes*
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 100 gr. ijsbergsla, fijn gesneden
  • knoflooksaus
  • olijfolie

* Kant en klaar te koop of zelf te maken van varkensreepjes met zelfgemaakte shoarmakruiden.

Zet alles op je lijst Wat is dit?

Met deze knop zet je alles voor dit recept in één keer op je boodschappenlijstje bij Albert Heijn. Met de Albert Heijn app heb je zo altijd je boodschappen bij de hand. Ook kan je alles eenvoudig thuis laten bezorgen door de bezorgservice van AH.nl.

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 160 graden en verwarm de shoarmabroodjes zo'n zes minuten. Eventueel kan je deze ook opwarmen in een broodrooster of contactgrill. Verwarm een ruime hapjespan op laag vuur zodat deze goed warm kan worden.

Plet en pel de teen knoflook en hak fijn. Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd fijn. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak hierin de knoflook en stukjes champignon. Voeg na een paar minuten de shoarmareepjes toe en schep goed door elkaar. Pel in de tussentijd de rode ui en snijd in stukjes, voeg toe aan de hapjespan. Snijd de bovenkant van de rode paprika en snijd de paprika in reepjes, bak nog kort mee met de shaoramreepjes.

Serveer de ingrediënten in schaaltjes op tafel. Snijd de verwarmde pitabroodjes open tot een envelop. Doe er wat ijsbergsla in en schep hier de shoarmareepjes met de rode paprika, rode ui en kastanjechampignons over. Doe er een flinke lepel knoflooksaus op en eet de broodjes direct.

Handig bij dit recept

Deze handige keukenspullen komen goed van pas bij het bereiden van deze broodjes shoarma. En natuurlijk is alles ook prima te gebruiken voor nog veel meer recepten.

Hapjespan

In een goede hapjespan bak je zowel deze shoarma als veel andere ingrediënten. Bekijk hier de top 10.

Ook lekker

Voedingswaarden (per broodje)

  • Energie: 402 kcal.
  • Vetten: 21 gr.
    - waarvan verzadigd: 4 gr.
  • Koolhydraten: 31 gr.
    - waarvan suiker: 8 gr.
  • Vezels: 3 gr.
  • Eiwitten: 18 gr.
  • Zout: 1.9 gr. (760 mg. natrium)

Bron: Voedingscentrum

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Broodje shoarma met paprika, champignons, rode ui en knoflooksaus

Broodje shoarma met paprika, champignons, rode ui en knoflooksaus

Broodje shoarma met paprika, champignons, rode ui en knoflooksaus

Broodje shoarma met paprika, champignons, rode ui en knoflooksaus

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens