Broodje (vegetarische) hamburger met cheddar, augurk, tomaat en gebakken uienringen

Broodje (vegetarische) hamburger met cheddar, augurk, tomaat en gebakken uienringen
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
15 minuten
4 personen

Ik ben dol op broodjes hamburger en maak deze dan ook regelmatig. Zo had ik laatst dit broodje hamburger met cheddar, augurk, tomaat en gebakken uienringen. En deze keer koos ik voor een hamburger van De Vegetarische Slager. Het haalt het natuurlijk niet bij een echte hamburger maar is prima als je eens een dagje zonder vlees wil eten.

Voordeel van deze hamburger is dat je ze maar een paar minuten hoeft op te warmen. Op de barbecue, op de grillpan of op de contactgrill. Je kan dus lekker snel aan tafel, ik had deze broodjes in 15 minuten gemaakt. En mede dankzij de cheddar, augurk, plakjes biet en gebakken uienringen was dit een heerlijk broodje. Lekker voor de lunch of als avondeten, bijvoorbeeld met een salade.

Krijg je ook al zin in dit lekkere broodje? Dan vind je het lekkere recept hieronder. En natuurlijk kan je de hamburger ook vervangen door een ander exemplaar. Hier vind je nog veel meer recepten voor lekkere broodjes.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 (vegetarische) hamburgers
  • 4 plakjes cheddar
  • 2 uien
  • 100 gr. ijsbergsla
  • 1/2 komkommer
  • 2 trostomaten
  • plakjes augurk
  • plakjes zoetzure biet (uit pot)
  • mayonaise
  • hamburgersaus

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Je kan dit heerlijke broodje hamburger bereiden op de barbecue, op een grillpan of met de contactgrill. Heb je deze geen van allen dan kan je ook een gewone koekenpan gebruiken. Ik koos voor de grillpan en gebruik die dan ook in het recept. Zowel voor de uienringen, de broodjes als de hamburgers.

Zet de grillpan op laag vuur en laat deze goed heet worden. Pel intussen de ui en snijd deze met een koksmes in niet al te dunne ringen. Smeer de grillpan met een siliconen kwastje in met wat olijfolie. Bak de uienringen tot ze mooi glazig bruin worden, zo karamelliseer je ze en krijgen ze die heerlijke smaak. Als de uienringen gebakken zijn haal je deze met een keukentang van de grillpan. Laat de pan op het vuur staan. In de tussentijd kan je de andere toppings voor je broodje hamburger vast snijden en klaarleggen.

De toppings

Snijd een halve komkommer met een scherp officesmesje in dunne plakjes. De tomaten snijd je met een tomatenmes ook in dunne plakken. Verwijder eventueel het vochtige vruchtvlees. Het voordeel van een tomatenmes is dat je hier ook rijpe tomaten mee kan snijden zonder ze kapot te drukken. Heb je hele augurken dan snijd je ook deze met het officemes in de lengte in dunne plakken.

Bak de buns en burgers

Snijd de hamburgerbroodjes doormidden. Smeer de grillpan als het nodig is weer in met een beetje olijfolie. Leg de broodjes met de binnenkant kort op de hete grillpan en verhit ze. Zo worden de broodjes voor je hamburger van binnen lekker krokant, let er wel op dat ze niet aanbranden. Een halve minuut is meer dan genoeg!

Haal de broodjes er weer af en bak nu de hamburgers. In mijn geval verhitte ik ze twee minuten per kant waarbij ik ze regelmatig omdraai. Heb je andere hamburgers dan houd je de tijd op de verpakking aan. Leg de laatste minuut een plakje cheddar op iedere burger zodat deze goed smelt.

Beleg je broodje hamburger

Smeer intussen de binnenkant van de broodjes in met een dun laagje mayonaise, zowel de boven- als onderkant. Leg op de onderkant een laagje ijsbergsla en daarop wat plakjes komkommer, tomaat en augurk. Leg er vervolgens een paar plakjes van de zoetzure bietjes op. Hier leg je de hamburger met de cheddar op. Vervolgens verdeel je de gebakken uienringen over de broodjes en doe je er als laatste wat hamburgersaus op. Serveer je broodje hamburger met de bovenkant van je broodje ernaast of op en eet smakelijk!

Handige artikelen

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Broodje (vegetarische) hamburger met cheddar, augurk, tomaat en gebakken uienringen
Broodje (vegetarische) hamburger met cheddar, augurk, tomaat en gebakken uienringen
Broodje (vegetarische) hamburger met cheddar, augurk, tomaat en gebakken uienringen
Broodje (vegetarische) hamburger met cheddar, augurk, tomaat en gebakken uienringen
Broodje (vegetarische) hamburger met cheddar, augurk, tomaat en gebakken uienringen
Broodje (vegetarische) hamburger met cheddar, augurk, tomaat en gebakken uienringen

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 588 kcal.
  • Vetten 29 gr.
  • Waarvan verzadigd 7 gr.
  • Koolhydraten 54 gr.
  • Waarvan suikers 17 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 25 gr.
  • Zout 3.4 gr.
  • Natrium 1360 mg.


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens