Broodje vegetarische hamburger met cheddar

Broodje vegetarische hamburger met cheddar
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
10 minuten + 10 minuten oven
4 broodjes

Als je mij een jaar geleden had verteld dat ik ooit een vegetarische hamburger zou eten had ik je voor gek verklaard. Nieuwsgierig geworden door deze vegetarische hamburgertest van Kassa probeerde ik het toch maar eens. En dit broodje vegetarische hamburger met cheddar was verrassend genoeg gewoon heel erg lekker.

Omdat de vegetarische gegrilde hamburger van de Albert Heijn als beste uit de test kwam koos ik daar dus voor. En toen ik de pakjes openmaakte rook het ook echt als een gewone hamburger. Eerlijk gezegd vond ik deze hamburgers nog lekkerder dan de gewone kant en klare burgers die ik ook wel eens kocht.

Nu ben ik helemaal niet van de vleesvervangers maar deze vegetarische gegrilde hamburger kan ik je dus echt aanraden. Al zal het natuurlijk nooit een zelfgemaakte hamburger verslaan. Het recept voor het lekkere broodje vegetarische hamburger met cheddar vind je hieronder.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 broodjes)

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 vegetarische gegrilde hamburgers, AH
  • 4 plakjes cheddar
  • 2 trostomaten
  • 1/2 komkommer
  • handje ijsbergsla
  • 2 grote augurken
  • hamburgersaus
  • mayonaise

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 180 graden. Snijd de hamburgerbroodjes open en rooster de binnenkant kort in de voorverwarmde oven zodat ze een beetje knapperig worden. Haal de broodjes eruit en grill de hamburgers tien minuten op je bakrooster, keer halverwege.

Snijd intussen de komkommer in dunne plakjes. Snijd de trostomaten in dunne plakjes en verwijder het vochtige vruchtvlees. Snijd de augurken in de lengte in plakjes. Snijd een paar blaadjes ijsbergsla in grove stukken. Smeer de onderste helft van de broodjes in met mayonaise en leg hier wat ijsbergsla, een paar plakjes tomaat op en een paar plakjes augurk op.

Haal de vegetarische gegrilde hamburgers uit de oven en leg op iedere burger een plak cheddar. Leg de burgers nog één minuut in de oven zodat de kaas lekker zacht wordt. Leg de burgers met de kaas op de broodjes en leg hier weer wat plakjes tomaat, wat ijsbergsla en nog wat plakjes komkommer op. Doe er een flinke klodder hamburgersaus over en je broodje vegetarische hamburger met cheddar is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Broodje vegetarische hamburger met cheddar
Broodje vegetarische hamburger met cheddar
Broodje vegetarische hamburger met cheddar
Broodje vegetarische hamburger met cheddar
Broodje vegetarische hamburger met cheddar
Broodje vegetarische hamburger met cheddar

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens