Carpacciowraps met Parmezaanse kaas en truffel­mayonaise

Carpacciowraps met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
10 minuten
4 personen

Ik ben gek op carpaccio én op wraps, dus waarom zou ik ze niet eens combineren? Zo ontstonden deze heerlijke carpacciowraps met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise. Een erg lekker maaltje dat je echt zo hebt gemaakt en geweldig smaakt. Het kost je maar een paar minuten en is zeker het proberen waard.

Wij aten deze carpacciowraps als avondeten, serveer er dan nog wel een lekkere salade bij. Maar ook als lunchgerecht of borrelhapje zijn deze wraps met carpaccio een aanrader. In dat laatste geval snijd je ze gewoon in kleinere stukjes en serveer je ze met een cocktail- of tapasprikker. Kijk hieronder voor het recept voor deze lekkere wraps.

Op  Kookidee vind je trouwens nog meer lekkere recepten met carpaccio. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze carpaccio bruschetta met knoflookolie en truffelmayonaise, ook heel makkelijk om te maken en heel erg lekker. Zoek je nog een goede keukenrasp voor bijvoorbeeld de Parmezaanse kaas? Kijk dan eens naar deze top 10 keukenraspen bij Bol.com of lees meer over mijn favoriete keukenraspen. Versgeraspt is deze natuurlijk het allerlekkerst!

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 wraps
  • 300 gr. rundercarpaccio
  • 100 gr. veldsla
  • 65 gr. pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas
  • 6 el. mayonaise
  • truffelolie (of olijfolie met truffelaroma)
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm een koekenpan op laag vuur en rooster hier de pijnboompitten in. Je hoeft geen olie toe te voegen en haalt de pitten er weer uit zodra ze beginnen te kleuren en je ze begint te ruiken. Laat ze afkoelen op een schoteltje.

Doe intussen de mayonaise in een schaaltje en voeg hier naar smaak truffelolie bij, zelf gebruikte ik ongeveer twee theelepels. Breng verder op smaak met wat versgemalen peper en smeer de truffelmayonaise uit over de wraps, je hoeft de wraps niet op te warmen.

Verdeel de veldsla over de wraps en leg hier de carpaccio op. Rasp er wat Parmezaanse kaas over en strooi de geroosterde pijnboompitjes over de wraps. Kruid nog met wat peper en zout en rol de wraps strak op, halveer de wraps en serveer ze.

Wil je deze carpacciowraps als snack gebruiken? Maak ze dan iets vantevoren en rol ze op, verpak iedere wrap strak in vershoudfolie en leg nog even in de koelkast. Snijd daarna in kleine stukjes en steek er een tapasprikker in om ze bij elkaar te houden.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Carpacciowraps met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise
Carpacciowraps met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise
Carpacciowraps met Parmezaanse kaas en truffelmayonaise

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens