Chinese kool met sperziebonen, winterpeen, noedels, kip en pindasaus

Chinese kool met sperziebonen, winterpeen, noedels, kip en pindasaus

Deze Chinese kool met sperziebonen, winterpeen, noedels, kip en pindasaus maakte ik laatst. Je roerbakt alles lekker in de wok terwijl intussen de noedels staan te koken. Tussendoor maak je ook even de pindasaus en een half uurtje later kan je al aan tafel. Het is dus een makkelijke en lekkere maaltijd voor als je weinig tijd hebt om te koken.

Zelf koos ik ervoor om deze keer alle groenten zelf te snijden. Maar met een kant en klare roerbakmix is natuurlijk niets mis. Het grote voordeel van zelf snijden is natuurlijk wel dat je zelf je ideale roerbakmix samen kan stellen. En als je gebruik maakt van een scherp koksmes of speciaal santokumes heb je alles zo gesneden.

Ook voor de pindasaus kan je natuurlijk voor kant en klaar kiezen. Maar zelf pindasaus maken is helemaal niet moeilijk. Hieronder vind je het recept voor deze Chinese kool met sperziebonen, winterpeen, noedels, kip en pindasaus. En hier vind je nog veel meer makkelijke wok recepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. noedels
  • 200 gr. kipdijfilet
  • 1 Chinese kool
  • 1 winterpeen
  • 250 gr. champignons
  • 200 gr. sperziebonen
  • 100 gr. taugé
  • oestersaus
  • sojasaus
  • vijfkruidenpoeder
  • peper en zout
  • wokolie
  • pindasaus*
  • atjar tjampoer
  • gebakken uitjes

* Je kan kant en klare pindasaus gebruiken of zelf pindasaus maken.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Breng in een grote pan een ruime laag water aan de kook, hierin bereid je zo de noedels. Zet ook een wokpan op laag vuur en laat deze goed heet worden. Snijd met een vleesmes de kippendij in blokjes. Gebruik hierbij wel een andere snijplank dan voor de groenten! Verhit een scheutje wokolie in de wok en voeg de stukjes kip toe. 

Roerbakken

Schep de kip om met peper, zout en vijfkruidenpoeder naar smaak. Maak de sperziebonen schoon en snijd in stukjes, doe in de wok en roerbak een paar minuten mee op hoog vuur. Voeg naar smaak ook wat oestersaus en een scheutje sojasaus toe. Snijd intussen de helft van de Chinese kool in reepjes. De andere helft kan je bewaren voor bijvoorbeeld deze groentesoep of een stamppot met Chinese kool. Doe beetje bij beetje de Chinese kool bij en schep goed om. Borstel tussendoor de champignons schoon en snijd de grotere exemplaren in tweeën of vieren. Voeg toe aan de wok en roerbak mee.

Noedels en pindasaus

Doe nu de noedels in de kookpan en bereid deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet ook een steelpan op het vuur en bereid hierin de pindasaus. Boen de winterpeen schoon onder de kraan en verwijder de boven- en onderkant. Snijd de peen in drie stukken, deze snijd je vervolgens in de lengte in vieren. Hier maak je dunne plakjes van die je toevoegt aan de wok. Doe er weer wat oestersaus bij en eventueel wat extra wokolie. Schep nog een paar minuten om op hoog vuur en doe er dan de taugé bij. Schep nog één minuut om op hoog vuur.

Laat de noedels uitlekken in een vergiet en verdeel hierna over de borden. Verdeel er de geroerbakte groenten en kip over en doe daar wat pindasaus op. Strooi er vervolgens wat gebakken uitjes over en serveer met wat atjar tjampoer.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Chinese kool met sperziebonen, winterpeen, noedels, kip en pindasaus'
Afbeelding bij 'Chinese kool met sperziebonen, winterpeen, noedels, kip en pindasaus'
Afbeelding bij 'Chinese kool met sperziebonen, winterpeen, noedels, kip en pindasaus'
Afbeelding bij 'Chinese kool met sperziebonen, winterpeen, noedels, kip en pindasaus'
Afbeelding bij 'Chinese kool met sperziebonen, winterpeen, noedels, kip en pindasaus'
Afbeelding bij 'Chinese kool met sperziebonen, winterpeen, noedels, kip en pindasaus'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 526 kcal.
  • Vetten 16 gr.
  • Waarvan verzadigd 3 gr.
  • Koolhydraten 65 gr.
  • Waarvan suikers 16 gr.
  • Vezels 9 gr.
  • Eiwitten 23 gr.
  • Zout 2.8 gr.
  • Natrium 1120 mg.