Chinese kool stamppot met puntpaprika, spekjes en oestersaus

Chinese kool stamppot met puntpaprika, spekjes en oestersaus

Laatst maakte ik deze Chinese kool stamppot met puntpaprika, spekjes en oestersaus. Je hebt deze stamppot zo gemaakt en hebt er niet veel voor nodig. Omdat ik de Chinese kool, puntpaprika en spekjes roerbakte krijgt de Chinese kool stamppot een Oosters tintje. De sojasaus en oestersaus geeft de stamppot een wat zoetige smaak.

Als de aardappels staan te koken snijd je de Chinese kool, de puntpaprika’s en de ui. Tussendoor roerbak je vast de spekjes met alleen wat wokolie en sojasaus. Hierna voeg je de rest toe en breng je alles op smaak met de oestersaus. Als de aardappels gaar zijn stamp je deze fijn met een aardappelstamper. Of knijp ze tot een romige aardappelpuree met een pureeknijper. Daarna hoef je er alleen nog de geroerbakte groenten en spekjes door te roeren.

Lijkt deze Chinese kool stamppot je wel iets? Dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept. Hier vind je nog meer recepten met Chinese kool en veel andere stamppot recepten. Hopelijk vind je deze stamppot net zo lekker als wij. Eventueel kan je er nog wat gefrituurde uitjes over strooien.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 800 gr. aardappels, kruimig
  • 1 Chinese kool
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 ui
  • 200 gr. spekreepjes
  • sojasaus
  • oestersaus
  • wokolie
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een wok op laag vuur en laat deze goed heet worden. Schil intussen de aardappels en snijd in gelijke stukken. Breng in een grote soeppan of stamppotpan een flinke laag water aan de kook. Kook hierin de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar.

Roerbakken

Als de aardappels staan te koken pel je de ui en snijd je deze in vieren. Snijd vervolgens in stukjes. Verhit een scheutje wokolie in de wok en voeg de ui en spekreepjes toe. Schep om op hoog vuur en doe er naar smaak een scheutje sojasaus bij. In de tussentijd snijd je de bovenkanten van de puntpaprika's en halveer je deze in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd de paprika in stukjes. Roerbak deze kort mee met de spekreepjes en de ui.

Snijd tussendoor ook de Chinese kool. Met een goed koksmes snijd je eerst de onderkant van de kool. Verwijder eventueel de buitenste bladeren. Halveer de kool vervolgens in de lengte en snijd beide helften nogmaals in de lengte doormidden. Vervolgens snijd je de kool in reepjes en hak je deze nog wat fijner. Voeg ook toe aan de wok en schep alles goed om. Doe er nu een flinke scheut oestersaus bij en kruid met wat peper en zout. Schep goed om tot de saus goed is verdeeld en de kool gaar is. Het lekkerst is het als de Chinese kool wat knapperig blijft.

Maak de stamppot af

Giet de aardappels af en stamp fijn met een aardappelstamper of knijp met een pureeknijper tot een romige puree. Schep vervolgens met een schuimspaan de groenten en spekreepjes uit de wok bij de aardappels. Roer alles om en schep er wat bakvocht uit de wok bij om de Chinese kool stamppot wat smeuïger te krijgen. Verdeel de Chinese kool stamppot met puntpaprika, spekreepjes en oestersaus over de borden en strooi er eventueel wat gebakken uitjes over.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Chinese kool stamppot met puntpaprika, spekjes en oestersaus'
Afbeelding bij 'Chinese kool stamppot met puntpaprika, spekjes en oestersaus'
Afbeelding bij 'Chinese kool stamppot met puntpaprika, spekjes en oestersaus'
Afbeelding bij 'Chinese kool stamppot met puntpaprika, spekjes en oestersaus'
Afbeelding bij 'Chinese kool stamppot met puntpaprika, spekjes en oestersaus'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 530 kcal.
  • Vetten 17 gr.
  • Waarvan verzadigd 5 gr.
  • Koolhydraten 49 gr.
  • Waarvan suikers 8 gr.
  • Vezels 11 gr.
  • Eiwitten 15 gr.
  • Zout 2.8 gr.
  • Natrium 1120 mg.