Chinese koolstamppot met wortel, kaas en een zachtgekookt eitje

Chinese koolstamppot met wortel, kaas en een zachtgekookt eitje
Hoofdgerecht
35 minuten
4 personen

Ik maakte laatst deze Chinese koolstamppot met wortel, kaas en een zachtgekookt eitje. Een heerlijk lichte stamppot die je ook nog eens zo op tafel hebt staan. Het zachtgekookte eitje waar de dooier nog uitloopt smaakt er heerlijk bij.

Ik koos ervoor om geen vlees in deze stamppot te gebruiken. Ik wil namelijk proberen voortaan wat bewuster omgaan met het eten van vlees, al ben ik een echte carnivoor. Gelukkig is er genoeg lekkers te verzinnen waarbij je geen vlees nodig hebt, zoals bijvoorbeeld deze stamppot.

En heb je liever toch wat vlees bij deze lekkere stamppot? Bak dan 100 gram spekreepjes in de koekenpan en roer deze met spekvet en al door de stamppot. Het recept voor de Chinese koolstamppot vind je hieronder, ideaal als je snel iets lekkers op tafel wilt zetten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. aardappels, kruimig
  • 1 Chinese kool
  • 500 gr. bospeen
  • 100 gr. jonge kaas
  • 4 eieren
  • scheutje melk
  • klontje roomboter
  • Chinees vijfkruidenpoeder
  • peper en zout
  • 100 gr. spekreepjes, optioneel

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een flinke stamppotpan op het vuur met een flinke laag water en breng aan de kook.

Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Boen de bospeen schoon, verwijder het loof en de onderkant en snijd in stukjes. Voeg de bospeen na vijf minuten toe aan de aardappelen. Giet aan het einde de aardappelen af en laat kort droogstomen.

Terwijl de aardappelen en de wortels opstaan snijd je de Chinese kool vast fijn. Verwijder de buitenste bladen en snijd de onderkant weg. Snijd de Chinese kool vervolgens in fijne reepjes en spoel even af onder de kraan. Laat kort uitlekken in een vergiet en bewaar voor zo. Snijd de jonge kaas vast in kleine blokjes.

Doe de vier eieren in een pannetje koud water en breng aan de kook. Zodra het water kookt laat je de eieren ruim twee minuten opstaan. Laat ze schrikken onder koud water en pel de eieren direct, bewaar voor zo.

Stamp de drooggestoomde aardappels en de wortels fijn met een klontje roomboter en een klein scheutje (warme) melk. Voeg naar smaak ruim vijfkruidenpoeder, peper en zout toe. Omdat de kool licht van smaak is en de wortels lekker zoet zijn kan je wel wat kruiden gebruiken.

Roer er nu beetje bij beetje de fijngesneden Chinese kool doorheen, omdat de kool warm wordt zal deze wat slinken. Roer ook de blokjes kaas door de stamppot en laat het geheel op laag vuur goed warm worden. Als de kaas is gesmolten is je Chinese koolstamppot klaar.

Serveer de Chinese koolstamppot op de borden en leg op ieder bord het zachtgekookte eitje. Snijd het ei bovenop op de stamppot doormidden zodat de dooier over de stammppot loopt. Je Chinese koolstamppot met wortel, kaas en een zachtgekookt eitje is nu klaar. Eet smakelijk!

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Chinese koolstamppot met wortel, kaas en een zachtgekookt eitje
Chinese koolstamppot met wortel, kaas en een zachtgekookt eitje
Chinese koolstamppot met wortel, kaas en een zachtgekookt eitje


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens