Ciabatta met gegrilde beef, groene paprika, tomaat en bbq-saus

Ciabatta met gegrilde beef, groene paprika, tomaat en bbq-saus

Regelmatig als ik ‘s avonds televisie zit te kijken komt tijdens de reclame de Beef Supreme BBQ Style van de Subway voorbij. Daarom besloot ik zelf maar eens om deze lekkere ciabatta met gegrilde beef, groene paprika, tomaat en bbq-saus te maken.

Je hebt dit lekkere broodje beef echt zo gemaakt en het smaakt simpelweg geweldig. Wij aten het als avondeten met een makkelijke salade erbij maar ook als lunch zal dit broodje beef bbq zeker niet misstaan. En het allermooiste is dat je er bijna niets voor nodig hebt.

Je koopt wat verse groenten, een paar goede biefstukjes en een paar afbakbroodjes. Je zet de oven aan, warmt je grillpan vast goed voor en niet veel later kan je aan tafel. Hieronder vind je mijn recept voor deze ciabatta met gegrilde beef, groene paprika, tomaat en bbq-saus.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 broodjes)

  • 4 ciabattina's, afbak
  • 2 biefstukjes, ca. 300 gr.
  • 2 trostomaten
  • 1 rode ui
  • 1 groene paprika
  • 100 gr. ijsbergsla, gesneden
  • bbq-saus
  • grof zeezout
  • peper
  • roomboter
  • olijfolie

Bereidingswijze

Haal de biefstuk een half uur vantevoren uit de koelkast en dep aan beide kanten droog met een keukenpapiertje. Laat de biefstuk afgedekt op kamertemperatuur komen. Wrijf goed in met peper.

Verwarm je oven voor op 220 graden en zet een grillpan op laag vuur zodat deze door en door warm kan worden. Snijd de bovenkant van de groene paprika, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd in repen. Pel de rode ui en snijd in dikke ringen. Snijd de trostomaten in dikke plakken.

Bak de broodjes zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de biefstuk in plakjes en vet de grillpan in met wat olijfolie. Leg alle plakjes biefstuk naast elkaar op de grillpan, strooi er grof zeezout over en draai de plakjes biefstuk direct weer om. Zodra je het laatste plakje biefstuk hebt omgedraaid haal je ze direct weer van de grillpan. Bewaar op een bord voor zo.

Snijd de ciabatta's doormidden en smeer de onderste helft in met wat roomboter. Beleg met een laagje ijsbergsla en verdeel hier de groene paprika over. Leg er wat plakjes tomaat overheen en daarbovenop de rode uienringen. Verdeel de reepjes gegrilde biefstuk over de broodjes en doe er nog wat bbq-saus op.

Doe tot slot de bovenkant van de ciabatta's erop en je ciabatta's met gegrilde beef, groene paprika, tomaat en bbq-saus zijn klaar. Serveer de broodjes beef bbq direct.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Ciabatta met gegrilde beef, groene paprika, tomaat en bbq-saus

Ciabatta met gegrilde beef, groene paprika, tomaat en bbq-saus

Ciabatta met gegrilde beef, groene paprika, tomaat en bbq-saus

Ciabatta met gegrilde beef, groene paprika, tomaat en bbq-saus

Ciabatta met gegrilde beef, groene paprika, tomaat en bbq-saus

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens