Conchiglioni met spinaziesaus, broccoli en walnoten

Conchiglioni met spinaziesaus, broccoli en walnoten

Laatst maakte ik deze lekkere pastaschelpen met spinaziesaus, broccoli en walnoten. Het is een vegetarisch recept dat uit de Vegabijbel komt en dat ik een klein beetje aanpaste. Zo koos ik voor pastaschelpen omdat ik geen rigatoni in huis had. Maar je kan natuurlijk ook een andere pasta kiezen waar saus goed aan blijft hechten.

Ook liet ik de artisjokharten weg. Vooral omdat ik daar zelf niet zo’n liefhebber van ben. Deze verving ik door champignons die ik fijn hakte. Verder hield ik het makkelijke recept zoveel mogelijk aan. En we hebben hier met zijn drieën van zitten smullen. Bovendien ziet het er ook nog eens heel feestelijk uit op je bord.

Is deze conchiglioni met spinaziesaus, broccoli en walnoten ook iets voor jou? Dan vind je het makkelijke recept hieronder. En eet je liever iets anders? Dan vind je hier nog veel meer makkelijke pasta recepten. En hier vind je nog meer vegetarische recepten die het proberen meer dan waard zijn.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr. conchiglioni rigati*
  • 400 gr. bladspinazie
  • 250 ml. slagroom
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 400 gr. broccoliroosjes
  • 50 gr. walnoten
  • verse tijm
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Doe de slagroom in je keukenmachine en voeg beetje bij beetje de helft van de spinazie toe. Blend alles met een hakmes tot een mooie gladde saus. Je kan dit eventueel ook met een blender doen, hak de spinazie dan eerst wat fijner met een koksmes.

Zet een grote hapjespan op het vuur en verwarm een scheutje olijfolie. Pel de ui en snijd deze fijn. Fruit de ui vervolgens in de olijfolie tot deze glazig ziet. Intussen pel de je teentjes knoflook en hak je deze goed fijn. Ris de blaadjes van een paar takjes tijm en hak deze ook fijn.

Verhit de saus

Als de ui glazig is voeg je de fijngehakte knoflook en tijm toe. Roerbak dit een paar minuten mee en hak intussen de kastanjechampignons fijn. Voeg toe aan de pan en bak mee tot ze beginnen te slinken. Doe er vervolgens de spinaziesaus bij en breng voorzichtig aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat de saus ongeveer tien minuten pruttelen.

Bereid de pasta

Bereid in de tussentijd de pastaschelpen in een grote pan zoals aangegeven op de verpakking. Zet ook vast een kookpan op met een laagje water en breng aan de kook. Kook hierin de broccoliroosjes in vier minuten beetgaar. Laat de broccoli vervolgens goed uitlekken in een vergiet en bewaar tot zo. Giet de pastaschelpen  af en doe terug in de pan en voeg hier de spinaziesaus aan toe. Roer alles goed om en houd warm op laag vuur. Doe er de broccoliroosjes bij en roer alles goed om.

Serveren

Hak tot slot de resterende spinazie grof en roer door de pasta. Laat nog een minuutje warm worden en verdeel de conchiglioni met spinaziesaus en broccoli over de borden. Hak met een koksmes de walnoten fijn en verdeel over de pasta.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Conchiglioni met spinaziesaus, broccoli en walnoten'
Afbeelding bij 'Conchiglioni met spinaziesaus, broccoli en walnoten'
Afbeelding bij 'Conchiglioni met spinaziesaus, broccoli en walnoten'
Afbeelding bij 'Conchiglioni met spinaziesaus, broccoli en walnoten'
Afbeelding bij 'Conchiglioni met spinaziesaus, broccoli en walnoten'
Afbeelding bij 'Conchiglioni met spinaziesaus, broccoli en walnoten'
Afbeelding bij 'Conchiglioni met spinaziesaus, broccoli en walnoten'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 664 kcal.
  • Vetten 36 gr.
  • Waarvan verzadigd 16 gr.
  • Koolhydraten 58 gr.
  • Waarvan suikers 6 gr.
  • Vezels 9 gr.
  • Eiwitten 21 gr.
  • Zout 0.7 gr.
  • Natrium 280 mg.