Conchiglioni met spinaziesaus, broccoli en walnoten

Conchiglioni met spinaziesaus, broccoli en walnoten
Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen

Laatst maakte ik deze lekkere pastaschelpen met spinaziesaus, broccoli en walnoten. Het is een vegetarisch recept dat uit de Vegabijbel komt en dat ik een klein beetje aanpaste. Zo koos ik voor pastaschelpen omdat ik geen rigatoni in huis had. Maar je kan natuurlijk ook een andere pasta kiezen waar saus goed aan blijft hechten.

Ook liet ik de artisjokharten weg. Vooral omdat ik daar zelf niet zo’n liefhebber van ben. Deze verving ik door champignons die ik fijn hakte. Verder hield ik het makkelijke recept zoveel mogelijk aan. En we hebben hier met zijn drieën van zitten smullen. Bovendien ziet het er ook nog eens heel feestelijk uit op je bord.

Is deze conchiglioni met spinaziesaus, broccoli en walnoten ook iets voor jou? Dan vind je het makkelijke recept hieronder. En eet je liever iets anders? Dan vind je hier nog veel meer makkelijke pasta recepten. En hier vind je nog meer vegetarische recepten die het proberen meer dan waard zijn.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. conchiglioni rigati*
  • 400 gr. bladspinazie
  • 250 ml. slagroom
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr. kastanjechampignons
  • 400 gr. broccoliroosjes
  • 50 gr. walnoten
  • verse tijm
  • olijfolie
  • peper en zout

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Doe de slagroom in je keukenmachine en voeg beetje bij beetje de helft van de spinazie toe. Blend alles met een hakmes tot een mooie gladde saus. Je kan dit eventueel ook met een blender doen, hak de spinazie dan eerst wat fijner met een koksmes.

Zet een grote hapjespan op het vuur en verwarm een scheutje olijfolie. Pel de ui en snijd deze fijn. Fruit de ui vervolgens in de olijfolie tot deze glazig ziet. Intussen pel de je teentjes knoflook en hak je deze goed fijn. Ris de blaadjes van een paar takjes tijm en hak deze ook fijn.

Verhit de saus

Als de ui glazig is voeg je de fijngehakte knoflook en tijm toe. Roerbak dit een paar minuten mee en hak intussen de kastanjechampignons fijn. Voeg toe aan de pan en bak mee tot ze beginnen te slinken. Doe er vervolgens de spinaziesaus bij en breng voorzichtig aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat de saus ongeveer tien minuten pruttelen.

Bereid de pasta

Bereid in de tussentijd de pastaschelpen in een grote pan zoals aangegeven op de verpakking. Zet ook vast een kookpan op met een laagje water en breng aan de kook. Kook hierin de broccoliroosjes in vier minuten beetgaar. Laat de broccoli vervolgens goed uitlekken in een vergiet en bewaar tot zo. Giet de pastaschelpen  af en doe terug in de pan en voeg hier de spinaziesaus aan toe. Roer alles goed om en houd warm op laag vuur. Doe er de broccoliroosjes bij en roer alles goed om.

Serveren

Hak tot slot de resterende spinazie grof en roer door de pasta. Laat nog een minuutje warm worden en verdeel de conchiglioni met spinaziesaus en broccoli over de borden. Hak met een koksmes de walnoten fijn en verdeel over de pasta.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Conchiglioni met spinaziesaus, broccoli en walnoten
Conchiglioni met spinaziesaus, broccoli en walnoten
Conchiglioni met spinaziesaus, broccoli en walnoten
Conchiglioni met spinaziesaus, broccoli en walnoten
Conchiglioni met spinaziesaus, broccoli en walnoten
Conchiglioni met spinaziesaus, broccoli en walnoten
Conchiglioni met spinaziesaus, broccoli en walnoten

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 664 kcal.
  • Vetten 36 gr.
  • Waarvan verzadigd 16 gr.
  • Koolhydraten 58 gr.
  • Waarvan suikers 6 gr.
  • Vezels 9 gr.
  • Eiwitten 21 gr.
  • Zout 0.7 gr.
  • Natrium 280 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens