Courgetti met spinazie, champignons, gerookte zalm en een eitje

Courgetti met spinazie, champignons, gerookte zalm en een eitje
Hoofdgerecht
25 minuten
4 personen

Zoek je een lekkere en lichte avondmaaltijd? Probeer dan deze courgetti met spinazie, champignons, gerookte zalm en een eitje eens. Het is een makkelijk en lekker recept dat je eigenlijk zo hebt gemaakt. Je roerbakt eerst de spinazie en champignons. Hierna meng je er de courgetti door en verwarmt alles nog kort. In de tussentijd kan je mooi de eieren koken.

De courgetti – of courgettini – is makkelijk zelf te maken. Zelf gebruik ik daar een spiraalsnijder voor. Een handig en makkelijk hulpmiddel dat weinig ruimte inneemt. Hier draai je twee courgettes door en de courgetti is klaar. Een leuk alternatief voor tagliatelle dat ook nog eens weinig calorieën bevat. Lijkt deze courgetti met spinazie, champignons, gerookte zalm en een eitje je we wat? Dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept.

Heb je toch liever gewone tagliatelle in plaats van courgetti? Dan kan je dit zonder problemen vervangen. Hier vind je nog meer recepten met tagliatelle en hier nog veel meer recepten met courgette.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 courgettes
  • 500 gr. bladspinazie
  • 250 gr. champignons
  • 200 gr. gerookte zalmfilet
  • 4 eieren
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Maak als eerste de courgetti. Dit gaat heel makkelijk met een spiraalsnijder. Verwijder beide uiteindes en draai de courgette door de spiraalsnijder. Meestal kan je kiezen uit twee verschillende maten slierten, ik koos voor de breedste. Heb je geen spiraalsnijder? Schaaf dan plakken af met een kaasschaaf. Snijd deze plakjes in de lengte in stroken. Doe de courgetti in een vergiet en laat staan voor zo. Op deze manier kan er overtollig vocht weglopen.

Kook in de tussentijd de eieren. Zet ze op met koud water en breng aan de kook. Als het water kookt laat je de eieren zes minuten op het vuur staan. Spoel daarna geruime tijd af onder de koude kraan. Laat kort staan in koud water. Pel de eieren en leg de gepelde eieren in een kommetje water.

Roerbak de champignons en spinazie

Borstel de champignons schoon en snijd in partjes of plakjes. Zet een wokpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Verhit wat olijfolie in de wok en voeg de champignons toe. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden en roerbak op hoog vuur. Als de champignons mooi beginnen te kleuren voeg je beetje bij beetje de bladspinazie toe.

Kruid met wat extra peper en zout en laat de spinazie slinken. Herhaal dit tot alle spinazie is geroerbakt. Voeg nu de uitgelekte courgetti toe. Verwarm nog een paar minuten op middelhoog vuur. Indien nodig giet je er nog een beetje olijfolie bij. Schep steeds goed om tot de courgetti lauwwarm is geworden. Wil je deze liever goed warm? Dan roerbak je alles net wat langer.

Serveren

Schep de courgetti met de bladspinazie en champignons op de borden. Snijd de gekookte eieren in plakjes. Verdeel de plakjes ei over de borden. Tot slot verdeel je de gerookte zalm over de borden. Je courgetti met spinazie, champignons, gerookte zalm en een eitje is klaar.

Recepten per mail?

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Courgetti met spinazie, champignons, gerookte zalm en een eitje
Courgetti met spinazie, champignons, gerookte zalm en een eitje
Courgetti met spinazie, champignons, gerookte zalm en een eitje
Courgetti met spinazie, champignons, gerookte zalm en een eitje
Courgetti met spinazie, champignons, gerookte zalm en een eitje
Courgetti met spinazie, champignons, gerookte zalm en een eitje

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 335 kcal.
  • Vetten 23 gr.
  • Waarvan verzadigd 4 gr.
  • Koolhydraten 4 gr.
  • Waarvan suikers 2 gr.
  • Vezels 4 gr.
  • Eiwitten 23 gr.
  • Zout 2.4 gr.
  • Natrium 960 mg.

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens