Courgetti met spinazie, champignons, gerookte zalm en een eitje

Courgetti met spinazie, champignons, gerookte zalm en een eitje

Zoek je een lekkere en lichte avondmaaltijd? Probeer dan deze courgetti met spinazie, champignons, gerookte zalm en een eitje eens. Het is een makkelijk en lekker recept dat je eigenlijk zo hebt gemaakt. Je roerbakt eerst de spinazie en champignons. Hierna meng je er de courgetti door en verwarmt alles nog kort. In de tussentijd kan je mooi de eieren koken.

De courgetti – of courgettini – is makkelijk zelf te maken. Zelf gebruik ik daar een spiraalsnijder voor. Een handig en makkelijk hulpmiddel dat weinig ruimte inneemt. Hier draai je twee courgettes door en de courgetti is klaar. Een leuk alternatief voor tagliatelle dat ook nog eens weinig calorieën bevat. Lijkt deze courgetti met spinazie, champignons, gerookte zalm en een eitje je we wat? Dan vind je hieronder het makkelijke en lekkere recept.

Heb je toch liever gewone tagliatelle in plaats van courgetti? Dan kan je dit zonder problemen vervangen. Hier vind je nog meer recepten met tagliatelle en hier nog veel meer recepten met courgette.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 2 courgettes
  • 500 gr. bladspinazie
  • 250 gr. champignons
  • 200 gr. gerookte zalmfilet
  • 4 eieren
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Maak als eerste de courgetti. Dit gaat heel makkelijk met een spiraalsnijder. Verwijder beide uiteindes en draai de courgette door de spiraalsnijder. Meestal kan je kiezen uit twee verschillende maten slierten, ik koos voor de breedste. Heb je geen spiraalsnijder? Schaaf dan plakken af met een kaasschaaf. Snijd deze plakjes in de lengte in stroken. Doe de courgetti in een vergiet en laat staan voor zo. Op deze manier kan er overtollig vocht weglopen.

Kook in de tussentijd de eieren. Zet ze op met koud water en breng aan de kook. Als het water kookt laat je de eieren zes minuten op het vuur staan. Spoel daarna geruime tijd af onder de koude kraan. Laat kort staan in koud water. Pel de eieren en leg de gepelde eieren in een kommetje water.

Roerbak de champignons en spinazie

Borstel de champignons schoon en snijd in partjes of plakjes. Zet een wokpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Verhit wat olijfolie in de wok en voeg de champignons toe. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden en roerbak op hoog vuur. Als de champignons mooi beginnen te kleuren voeg je beetje bij beetje de bladspinazie toe.

Kruid met wat extra peper en zout en laat de spinazie slinken. Herhaal dit tot alle spinazie is geroerbakt. Voeg nu de uitgelekte courgetti toe. Verwarm nog een paar minuten op middelhoog vuur. Indien nodig giet je er nog een beetje olijfolie bij. Schep steeds goed om tot de courgetti lauwwarm is geworden. Wil je deze liever goed warm? Dan roerbak je alles net wat langer.

Serveren

Schep de courgetti met de bladspinazie en champignons op de borden. Snijd de gekookte eieren in plakjes. Verdeel de plakjes ei over de borden. Tot slot verdeel je de gerookte zalm over de borden. Je courgetti met spinazie, champignons, gerookte zalm en een eitje is klaar.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Courgetti met spinazie, champignons, gerookte zalm en een eitje'
Afbeelding bij 'Courgetti met spinazie, champignons, gerookte zalm en een eitje'
Afbeelding bij 'Courgetti met spinazie, champignons, gerookte zalm en een eitje'
Afbeelding bij 'Courgetti met spinazie, champignons, gerookte zalm en een eitje'
Afbeelding bij 'Courgetti met spinazie, champignons, gerookte zalm en een eitje'
Afbeelding bij 'Courgetti met spinazie, champignons, gerookte zalm en een eitje'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 335 kcal.
  • Vetten 23 gr.
  • Waarvan verzadigd 4 gr.
  • Koolhydraten 4 gr.
  • Waarvan suikers 2 gr.
  • Vezels 4 gr.
  • Eiwitten 23 gr.
  • Zout 2.4 gr.
  • Natrium 960 mg.