Curry met romanesco, courgette, rode paprika en basmatirijst

Curry met romanesco, courgette, rode paprika en basmatirijst
Hoofdgerecht
35 minuten
4 personen

Ik maakte afgelopen week eindelijk eens een curry, iets dat ik nog niet eerder had gedaan. Het werd een rode curry met romanesco, courgette en rode paprika. Wij aten deze zelf met rijst maar ook met bijvoorbeeld naanbrood lijkt me dit erg lekker. Het was in ieder geval erg lekker en ik ga hier zeker eens wat variaties op maken.

Voor de basis gebruikte ik een rode currypasta. In een lekker hete wokpan roerbakte ik alle ingrediënten met deze pasta. Door daar dan later wat kokosmelk aan toe te voegen krijg je die heerlijke currysaus. Je zou ook een groene currypasta kunnen gebruiken, deze is nog net iets pittiger.

Lijkt deze curry jou ook wel iets? Dan vind je het makkelijke en lekkere recept hieronder. En maak je liever iets anders uit de wok dan vind je hier nog meer lekkere roerbak recepten.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr. basmatirijst
  • 1 romanesco*
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • stukje verse gember
  • 2 el. rode currypasta
  • 300 ml. kokosmelk
  • olijfolie
  • peper en zout

* Kan je geen romanesco vinden? Kies dan voor een kleine broccoli of kleine bloemkool.

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een grote pan op het vuur met een flinke laag water. Verwarm ook een wok op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Kook  de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Bereid intussen de rest van de curry. Pel de ui en snijd in stukjes, maak ze niet al te klein. Ook de teen knoflook pel je en snijd je in plakjes. Neem een stukje verse gember van ongeveer een centimeter. Schil de gember en snijd vervolgens in dunne reepjes.

Roerbakken

Verhit een scheutje olijfolie in de wok en voeg hier de stukjes ui, knoflook en gember aan toe. Schep om op middelhoog vuur en snijd intussen de roosjes van de romanesco. Zelf doe ik dit met een officemesje en snijd ik de roosjes zo klein mogelijk. Doe nu twee eetlepels rode currypasta in de wok en schep goed om, voeg vervolgens de roosjes romanesco toe.

Schep alles op hoog vuur zo'n vijf minuten om. Snijd intussen de rode paprika in blokjes. Verwijder eerst de bovenkant en haal er dan de zaadlijsten en zaadjes uit. Vervolgens snijd je de rode paprika in partjes en blokjes. Voeg toe aan de wok en roerbak kort mee. Doe er nu de kokosmelk bij en breng voorzichtig aan de kook. Snijd de courgette in blokjes en doe in de wok. Laat alles nog zo'n tien minuten pruttelen op laag vuur, schep af en toe om.

Serveren

Giet de rijst af en laat deze kort droogstomen van het vuur af. Schep af en toe om zodat het niet gaat klonteren. Verdeel de rijst over de borden en schep hier de rode curry met romanesco, courgette en paprika over.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.


Curry met romanesco, courgette, rode paprika en basmatirijst
Curry met romanesco, courgette, rode paprika en basmatirijst
Curry met romanesco, courgette, rode paprika en basmatirijst
Curry met romanesco, courgette, rode paprika en basmatirijst
Curry met romanesco, courgette, rode paprika en basmatirijst

Voedingswaarden (per persoon)

  • Energie 475 kcal.
  • Vetten 20 gr.
  • Waarvan verzadigd 13 gr.
  • Koolhydraten 60 gr.
  • Waarvan suikers 8 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 11 gr.
  • Zout 0.6 gr.
  • Natrium 240 mg.


Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens