Curry met romanesco, courgette, rode paprika en basmatirijst

Curry met romanesco, courgette, rode paprika en basmatirijst

Ik maakte afgelopen week eindelijk eens een curry, iets dat ik nog niet eerder had gedaan. Het werd een rode curry met romanesco, courgette en rode paprika. Wij aten deze zelf met rijst maar ook met bijvoorbeeld naanbrood lijkt me dit erg lekker. Het was in ieder geval erg lekker en ik ga hier zeker eens wat variaties op maken.

Voor de basis gebruikte ik een rode currypasta. In een lekker hete wokpan roerbakte ik alle ingrediënten met deze pasta. Door daar dan later wat kokosmelk aan toe te voegen krijg je die heerlijke currysaus. Je zou ook een groene currypasta kunnen gebruiken, deze is nog net iets pittiger.

Lijkt deze curry jou ook wel iets? Dan vind je het makkelijke en lekkere recept hieronder. En maak je liever iets anders uit de wok dan vind je hier nog meer lekkere roerbak recepten.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 250 gr. basmatirijst
  • 1 romanesco*
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • stukje verse gember
  • 2 el. rode currypasta
  • 300 ml. kokosmelk
  • olijfolie
  • peper en zout

* Kan je geen romanesco vinden? Kies dan voor een kleine broccoli of kleine bloemkool.

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een grote pan op het vuur met een flinke laag water. Verwarm ook een wok op laag vuur zodat deze goed heet wordt. Kook  de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Bereid intussen de rest van de curry. Pel de ui en snijd in stukjes, maak ze niet al te klein. Ook de teen knoflook pel je en snijd je in plakjes. Neem een stukje verse gember van ongeveer een centimeter. Schil de gember en snijd vervolgens in dunne reepjes.

Roerbakken

Verhit een scheutje olijfolie in de wok en voeg hier de stukjes ui, knoflook en gember aan toe. Schep om op middelhoog vuur en snijd intussen de roosjes van de romanesco. Zelf doe ik dit met een officemesje en snijd ik de roosjes zo klein mogelijk. Doe nu twee eetlepels rode currypasta in de wok en schep goed om, voeg vervolgens de roosjes romanesco toe.

Schep alles op hoog vuur zo'n vijf minuten om. Snijd intussen de rode paprika in blokjes. Verwijder eerst de bovenkant en haal er dan de zaadlijsten en zaadjes uit. Vervolgens snijd je de rode paprika in partjes en blokjes. Voeg toe aan de wok en roerbak kort mee. Doe er nu de kokosmelk bij en breng voorzichtig aan de kook. Snijd de courgette in blokjes en doe in de wok. Laat alles nog zo'n tien minuten pruttelen op laag vuur, schep af en toe om.

Serveren

Giet de rijst af en laat deze kort droogstomen van het vuur af. Schep af en toe om zodat het niet gaat klonteren. Verdeel de rijst over de borden en schep hier de rode curry met romanesco, courgette en paprika over.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Curry met romanesco, courgette, rode paprika en basmatirijst'
Afbeelding bij 'Curry met romanesco, courgette, rode paprika en basmatirijst'
Afbeelding bij 'Curry met romanesco, courgette, rode paprika en basmatirijst'
Afbeelding bij 'Curry met romanesco, courgette, rode paprika en basmatirijst'
Afbeelding bij 'Curry met romanesco, courgette, rode paprika en basmatirijst'

Voedingswaarden per persoon

  • Energie 475 kcal.
  • Vetten 20 gr.
  • Waarvan verzadigd 13 gr.
  • Koolhydraten 60 gr.
  • Waarvan suikers 8 gr.
  • Vezels 6 gr.
  • Eiwitten 11 gr.
  • Zout 0.6 gr.
  • Natrium 240 mg.