Een creamy pizza met bacon, ham en mozzarella

Een creamy pizza met bacon, ham en mozzarella

Regelmatig bekijk ik de websites van ketens als New York Pizza en Domino’s Pizza. Niet om te bestellen maar om ideeën op te doen voor een lekkere zelfgemaakte pizza. Zo zag ik o.a. deze creamy pizza met bacon, ham en mozzarella. Ik vond het zo lekker klinken dat ik deze zelf eens wilde maken.

Als ik pizza’s maak gebruik ik meestal vers pizzadeeg, zelf pizzadeeg maken is namelijk heel eenvoudig. Als je een kant en klaar pizzadeeg van bijvoorbeeld de Albert Heijn of Tante Fanny gebruikt heb je deze pizza binnen een half uur op tafel staan. Het makkelijke maar heel lekkere recept vind je hieronder. Ik vond hem echt heerlijk.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • pizzadeeg (bv. Tante Fanny of zelfgemaakt)
  • 65 gr. crème fraiche
  • 100 gr. bacon
  • 100 gr. schouderham
  • 1 rode ui
  • 125 gr. champignons
  • 1 bol buffelmozzarella
  • olijfolie
  • peper en zout
  • oregano (gedroogd)

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden en zet vast een bakplaat klaar, het liefst licht ingevet en anders met bakpapier.

Als je kant en klaar deeg gebruikt leg je dit op de bakplaat en spreid je het uit over de plaat. Gebruik je zelfgemaakt pizzadeeg rol dan de bal uit tot een rechthoek en leg op de plaat. Bak het deeg een paar minuten voor in je voorverwarmde oven en haal er weer uit.

Smeer de bodem in met crème fraiche, het best gaat dit met de bolle kant van een lepel. Smeer het niet te dik op je bodem omdat deze anders te vochtig wordt. Scheur de schouderham in stukken en verdeel over de bodem, doe hetzelfde met de plakjes bacon.

Snij de rode ui in dunne ringen en de champignons in dunne plakjes. Sprenkel wat olijfolie over de pizzabodem en verdeel de ringetjes ui en de champignons erover. Snij de mozzarella in plakken en scheur deze daarna in grove stukken, verdeel ook deze over de pizzabodem.

Bestrooi de bovenkant naar smaak met mozzarella, versgemalen peper en zout en schuif de pizza zo'n 15 minuten in de voorverwarmde oven. Als de korst mooi bruin en knapperig is geworden is je creamy pizza met bacon, ham en mozzarella klaar.

Een creamy pizza met bacon, ham en mozzarella

Een creamy pizza met bacon, ham en mozzarella

Een creamy pizza met bacon, ham en mozzarella

Een creamy pizza met bacon, ham en mozzarella

Een creamy pizza met bacon, ham en mozzarella

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens