Een lekkere quiche met wilde spinazie, spekjes en ui

Een lekkere quiche met wilde spinazie, spekjes en ui

Een goede quiche is altijd redelijk makkelijk te maken, de oven doet namelijk het meeste werk. Ideaal is dat je een quiche altijd al eerder klaar kan maken zodat je deze ‘s avonds alleen nog maar hoeft op te warmen in de oven. En als je nog wat overhoudt is deze ook koud nog altijd heel erg lekker.

Deze quiche met wilde spinazie, gebakken spekjes en ui behoort tot mijn favoriete quiches. Een lekker hartige maaltijd die door de pijnboompitjes een heerlijk smaakje krijgt. Ik gebruik als het te krijgen is altijd wilde spinazie maar je kan natuurlijk ook bladspinazie of spinazie uit de diepvries gebruiken.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 5 plakjes bladerdeeg voor hartige taart
  • 600 gr. wilde spinazie of bladspinazie (of 450 gr. uit de diepvries)
  • 1 ui
  • 4 eieren
  • 100 gr. zongedroogde tomaatjes
  • 250 gr. spekreepjes
  • 200 ml. crème fraiche
  • 125 gr. geraspte kaas
  • 50 gr. pijnboompitjes
  • boter om in te vetten
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een wok op hoog vuur. Was de spinazie en laat goed uitlekken. Laat de zongedroogde tomaatjes even uitlekken op een keukenpapier en snijd in kleine reepjes. Bak de spekreepjes bruin in de wok en schep de gebakken spekreepjes eruit, laat het vet in de wok zitten. Snijd de ui in kleine stukjes en fruit deze in het bakvet van de spekjes.

Voeg de spinazie beetje bij beetje toe in de wok waar de ui nog in zit. Laat de spinazie goed slinken en roer af en toe goed om. Bak de pijnboompitjes kort aan in een koekenpan en haal daarna van het vuur. Roer de gebakken pijnboompitjes en de reepjes zongedroogde tomaat door het spinaziemengsel en laat het mengsel daarnanog even uitlekken in een vergiet.

Haal nu de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze naast elkaar even ontdooien op het aanrecht. Breek de vier eieren boven een kom en schep hier de crème fraiche doorheen, even goed roeren met een garde tot je een mooi mengsel hebt. Meng de helft van de geraspte kaas nog even door het mengsel en bewaar de andere helft voor zo. Voeg peper en zout naar smaak toe en roer nogmaals.

Vet nu een quichevorm of ronde taartvorm in met wat boter en bekleed de bodem en de zijkanten met het bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en de zijkanten en bedek de bodem daarna met de spekreepjes. Leg hier bovenop het spinaziemengsel en daarbovenop het restant van de geraspte kaas. Giet er vervolgens het eiermengsel overheen en klap de randjes deeg die eventueel nog uitsteken naar binnen.

Zet de quichevorm circa 25 minuten in de oven, kijk na 20 minuten even of het niet te hard gaat zodat de bovenkant niet aanbrandt. Als deze mooi bruin is kan je de quiche eruit halen en is deze klaar.

Tip: Vera wees mij erop dat de quiche wat te zout was, wil je een wat minder zoute versie vervang de spekreepjes dan bijvoorbeeld door hamreepjes.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Een lekkere quiche met wilde spinazie, spekjes en ui

Een lekkere quiche met wilde spinazie, spekjes en ui

Een lekkere quiche met wilde spinazie, spekjes en ui

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens