Een makkelijke doperwtenstamppot met gebraden kippendij

Een makkelijke doperwtenstamppot met gebraden kippendij

Waar ik normaal gesproken altijd verse groenten gebruik maak ik voor doperwtjes een uitzondering. Die koop ik meestal uit de vriezer omdat me dat heel wat werk scheelt met doppen. Ik heb het eerlijk gezegd nog nooit gedaan, dus misschien valt het eigenlijk wel mee.

Hoe dan ook, deze makkelijke doperwtenstamppot met gebraden kippendij heb ik met diepvries erwtjes gemaakt. Een lekker fris stamppotje dat eigenlijk zo op tafel staat en heerlijk smaakt met een stukje gebraden kip dat ik heb gebraden met wat sojasaus erover. Het snelle recept vind je hier.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gr. aardappelen, kruimig
  • 600 gr. doperwten (diepvries)
  • 4 bosuitjes
  • 400 gr. kippendij (filet)
  • klontje boter
  • scheutje melk
  • paprikapoeder
  • sojasaus
  • peper en zout
  • boter om te bakken

Bereidingswijze

Verwarm een hapjespan op laag vuur. Zet ook vast een flinke pan en een wat kleinere pan met beiden een laag kokend water op.

Dep de kippendijfilet droog met een keukenpapiertje en smeer aan beide kanten in met paprikapoeder. Verhit een klontje boter in de hapjespan en bestrooi de kippendij nog even met wat peper en zout voor je deze in de pan doet. Bak de kip een minuutje aan op hoog vuur zodat deze goed dichtschroeit en giet er daarna een scheut sojasaus over. Bak nog een minuutje aan de andere kant en zet het vuur lager. Laat de kip ongeveer 30 minuten braden tot deze helemaal gaar is, draai regelmatig om.

Schil intussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar in de grote pan en giet ze daarna af, laat nog even droogstomen. Doe er een klont boter bij en een scheutje melk en stamp tot een lekkere puree, kruid met wat peper en zout.

Kook terwijl de aardappelen opstaan de erwtjes in zo'n 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat even staan voor zo. Snij de bosuitjes in dunne ringetjes en zet apart voor zo. Als de aardappelpuree klaar is roer je er voozichtig de gekookte doperwten en de ringetjes bosui door. Je kan er voor kiezen om de erwtjes er doorheen te stampen, ik vind het zelf lekkerder als je ze er doorheen roert.

Snijd de kippendij in mooie plakken en serveer de doperwtenstamppot met de plakjes gebraden kip, schep er wat bakvet uit de pan overheen en smullen maar.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Een makkelijke doperwtenstamppot met gebraden kippendij

Een makkelijke doperwtenstamppot met gebraden kippendij

Een makkelijke doperwtenstamppot met gebraden kippendij

Een makkelijke doperwtenstamppot met gebraden kippendij

Een makkelijke doperwtenstamppot met gebraden kippendij

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens