Een makkelijke frittata met prei, paprika en gebakken spekjes

Een makkelijke frittata met prei, paprika en gebakken spekjes

Een frittata is oorspronkelijk een eiergerecht dat werd gemaakt om de laatste restjes op te maken. Tegenwoordig is het gewoon een heerlijke maaltijd waar je eigenlijk alles in kan doen wat je maar lekker vindt. En het is bovendien ook nog eens een makkelijke maaltijd die redelijk snel op tafel staat.

Zo ook deze makkelijke frittata met prei, paprika en gebakken spekjes. Ik heb er nog wat slagroom én roomkaas doorheen gedaan om hem nog wat smaakvoller te krijgen en er een beetje kaas over geraspt. Wil je deze lekkere frittata zelf eens maken? Het makkelijke recept vind je hieronder.

Recept

Ingrediënten

4 personen

  • 1 grote prei (of 2 kleine)
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • ca. 15 cherrytomaatjes
  • ca. 200 gr. spekreepjes
  • 5 eieren
  • 100 ml. slagroom
  • jonge kaas
  • 2 el. roomkaas (naturel)
  • peper en zout
  • boter om in te vetten

Handig

Bij dit recept

Bereidingswijze

Verwarm je oven vast voor op 200 graden en zet een sprinvorm klaar die je met wat boter hebt ingevet. Zet ook vast een hapjespan of koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt.

Tip: bekleed de springvorm aan de buitenkant met wat aluminiumfolie zodat er geen eiermengsel uit de bodem kan lopen. Dat scheelt je achteraf heel wat schoonmaakwerk in je oven.

Snijd de prei in dunne ringetjes, de rode uien in kleine partjes en de rode paprika in reepjes. Snij de knoflook zo fijn mogelijk en zet alles apart voor zo. Bak de spekjes in de hete hapjespan tot ze een beetje beginnen te verkleuren, voeg daarna de gesneden groenten toe en bak deze een paar minuten mee in het spekvet.

Klop intussen in een mengkom de eieren los met de slagroom en de roomkaas, breng op smaak met wat peper en zout. Schep het groentemengsel met de spekjes in de springvorm en verdeel over de bodem. Giet hier het eiermengsel overheen en probeer het zo gelijkmatig mogelijk te verspreiden.

Halveer de cherrytomaatjes en verdeel deze over het eiermengsel. Rasp tenslotte wat jonge kaas boven de springvorm en schuif deze zo'n 25 minuten in je voorverwarmde oven. Zodra de bovenkant mooi bruin is geworden haal je de frittata eruit.

Snijd met een spatel de zijkanten los van de springvorm voordat je deze open doet, zo blijft de frittata mooi in vorm. Snijd hem voorzichtig op de vorm in punten en serveer direct, heerlijk met een salade of een stukje brood.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief met nieuwe recepten en kooktips. Afmelden kan altijd weer.

Afbeelding bij 'Een makkelijke frittata met prei, paprika en gebakken spekjes'
Afbeelding bij 'Een makkelijke frittata met prei, paprika en gebakken spekjes'
Afbeelding bij 'Een makkelijke frittata met prei, paprika en gebakken spekjes'
Afbeelding bij 'Een makkelijke frittata met prei, paprika en gebakken spekjes'
Afbeelding bij 'Een makkelijke frittata met prei, paprika en gebakken spekjes'
Afbeelding bij 'Een makkelijke frittata met prei, paprika en gebakken spekjes'