Een makkelijke pastasalade met kip en pesto

Een makkelijke pastasalade met kip en pesto
Hoofdgerecht, Lunchgerecht, Salade
15 minuten
4 personen

In de zomer eet ik regelmatig pastasalades, lekker voedzame maaltijden die ook nog eens snel klaar zijn. Maar ook als het wat kouder weer is kan je prima een pastasalade eten, helemaal als de pasta nog een beetje warm is maar ook afgekoeld erg lekker.

Ik heb deze keer een makkelijke pastasalade met kip en pesto gemaakt, aangevuld met wat frisse groenten en samen een prima combinatie. Het recept voor deze snelle pastasalade vind je hieronder, en wat je over houdt kan je de volgende dag nog lekker als lunch nemen.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gr. pasta
  • 1 komkommer
  • 4 trostomaten
  • 2 baby romaine sla
  • 4 takjes basilicum
  • 2 takjes tijm
  • 2 gerookte kipfilets
  • 25 gr. pijnboompitjes
  • groene pesto
  • olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas, optioneel

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet een pan met ruim kokend water op en kook de pasta hier twee minuten korter dan de aangegeven tijd in. Spoel de pasta af onder een koude kraan en laat uitlekken in een vergiet.

Snijd de komkommer en de tomaten in kleine blokjes en de baby romaine sla in reepjes. Snijd de gerookte kipfilets in reepjes en doe deze samen met twee eetlepels groene pesto in een kom, roer goed door elkaar en bestrooi met een beetje peper en wat Italiaanse kruiden. Laat de pesto een kwartiertje in de kip trekken.

Doe de (afgekoelde) pasta in een slakom en voeg de tomaat, komkommer, sla en kipfilet toe. Hak de takjes tijm goed fijn en strooi deze over de slakom. Snipper de blaadjes basilicum en voeg deze toe aan de pastasalade. Rooster de pijnboompitjes een paar minuten in een hete koekenpan zonder olie tot ze bruin worden en je ze begint te ruiken. Doe ook de pijnboompitjes bij de pastasalade.

Voor de dressing kan je een flinke scheut olijfolie met wat peper en zout en Italiaanse kruiden over de pastasalade doen. Een andere mogelijkheid is om nog twee eetlepels groene pesto met een scheut olijfolie te mengen en dit over de pastasalade te sprenkelen. Roer alles goed door elkaar en serveer met wat versgeraspte Parmezaanse kaas.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Een makkelijke pastasalade met kip en pesto
Een makkelijke pastasalade met kip en pesto
Een makkelijke pastasalade met kip en pesto
Een makkelijke pastasalade met kip en pesto
Een makkelijke pastasalade met kip en pesto
Een makkelijke pastasalade met kip en pesto

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens