Een makkelijke roerbakmaaltijd met mie en beef teriyaki

Een makkelijke roerbakmaaltijd met mie en beef teriyaki
Hoofdgerecht
30 minuten
4 personen

Roerbakken is een van mijn favoriete manieren om groente te bereiden. De groente blijft lekker knapperig en behoudt al zijn smaak, bovendien is het nog eens makkelijk ook. Deze makkelijke roerbakmaaltijd met mie en beef teriyaki staat bijvoorbeeld al in een half uurtje op tafel.

Deze keer bracht ik het gerecht op smaak met een lekkere teriyaki woksaus en vijfkruidenpoeder. Ook gebruikte ik speciale wokolie die net wat meer smaak heeft dan bijvoorbeeld olijfolie. Snij alle ingrediënten voor je begint met roerbakken en je bent zo klaar. Ik koos trouwens voor brede noedels van Conimex maar kies gewoon je favoriete mie.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • ca. 250 gr. mie
  • 2 grote preien
  • 1 rode ui
  • 250 gr. champignons
  • 250 gr. biefstuk
  • 6 lenteuitjes
  • 125 gr. taugé
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 flinke bospenen
  • 1/2 fles teriyaki woksaus
  • vijfkruidenpoeder
  • wokolie
  • kroepoek, optioneel

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet je wok alvast op een laag vuurtje zodat deze door en door warm kan worden voordat je de groenten gaat snijden. Een goed hete wok schroeit alles namelijk perfect dicht. Haal ook vast de biefstuk uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur komt.

Snijd de prei en lenteuitjes in dunne ringetjes, de rode ui in dikke halve ringen en de bospeen en champignons in plakjes. Zet alles apart voor zo en hak alvast de knoflook goed fijn. Snijd de biefstuk in zo dun mogelijke plakken en halveer de grotere plakken.

Zet een pan ruim kokend water op en bereid de mie zoals aangegeven op de verpakking. Als de mie klaar is giet je deze af in een vergiet en spoel je de mie af onder een koude kraan. Laat uitlekken voor zo en bereid intussen de groente en het vlees.

Als de wok goed heet is verwarm je er een flinke scheut wokolie in en bak je de knoflook kort aan. Doe er direct alle zojuist gesneden groente bij, strooi er een flinke snuf vijfkruidenpoeder over en roerbak alles zo'n zes tot acht minuten op middelhoog vuur.

Voeg de laatste twee minuten de woksaus toe en zet het vuur op de hoogste stand, blijf alles goed roeren. De laatste minuut voeg je de biefstukreepjes en de taugé toe terwijl je alles nogmaals goed omschept. Schep er nu de uitgelekte mie bij en roerbak alles nog één minuut op hoog vuur.

Serveer de mie met de roergebakken groenten en reepjes biefstuk en doe er eventueel wat kroepoek bij.

Recepten in je mail

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Een makkelijke roerbakmaaltijd met mie en beef teriyaki
Een makkelijke roerbakmaaltijd met mie en beef teriyaki
Een makkelijke roerbakmaaltijd met mie en beef teriyaki
Een makkelijke roerbakmaaltijd met mie en beef teriyaki

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens