Een makkelijke spinazie-omelet met zalm en champignons

Een makkelijke spinazie-omelet met zalm en champignons
Hoofdgerecht, Lunchgerecht
25 minuten
4 personen

Een paar dagen geleden hadden we ‘s avonds weinig tijd dus kwam er een lekker makkelijk maaltje op tafel. Ik koos voor een snelle spinazie-omelet met zalm en champignons en ze waren heerlijk. Bovendien heb je deze lekkere omelet ook nog eens zo op tafel staan.

Tegenwoordig kies ik steeds vaker voor wilde zalm, gewoon verkrijgbaar bij de wat grotere supermarkt. Deze zalm wordt duurzaam gevangen en heeft een veel intensere smaak. Natuurlijk kan je ook gewone zalm gebruiken, ook dan zal deze lekkere omelet met spinazie je prima smaken. Zelf eens proberen? Hier vind je het makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen. Het recept vind je na de advertentie.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 12 eieren
  • 300 gr. bladspinazie
  • 200 gr. gerookte zalm
  • 250 gr. champignons
  • melk
  • peper en zout
  • verse of gedroogde peterselie
  • boter om te bakken
  • eventueel wat brood

Handig bij dit recept

Bereidingswijze

Zet vast een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Snij alle champignons in plakjes en zet klaar voor zo. Snij of scheur de gerookte zalm vast in kleinere reepjes, hou apart voor zo

Neem per omelet een flinke hand bladspinazie en snijd deze grof in stukjes met een koksmes. Klop in een mengkom steeds drie eieren los met een scheutje melk en breng op smaak met wat peper en zout.

Smelt wat boter in de koekenpan en bak steeds een kwart van de champignons kort aan, voeg de gesneden bladspinazie toe en bak kort mee. Giet er het eiermengsel over en roer direct alles door elkaar met een spatel of iets dergelijks.

Laat het ei op middelhoog vuur stollen en hou af en toe de koekenpan wat schuin, zo kan je het nog vochtige deel van de omelet een beetje over de oppervlakte verspreiden. Strooi er vlak voor het einde nog wat fijngehakte peterselie over.

Als de bovenkant nét begint te stollen leg je wat reepjes zalm op de omelet en klap je deze dubbel. Serveer je omelet direct, eventueel met een snee (al dan niet geroosterd) brood. Herhaal alles voor de overige drie omeletten.

Wil je mijn recepten voortaan per e-mail ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief. Je krijgt dan wekelijks mijn nieuwste recepten en andere leuke kooktips toegestuurd. Afmelden kan natuurlijk altijd weer.

Printen? Het recept wordt automatisch afgedrukt in een printvriendelijke versie.

Een makkelijke spinazie-omelet met zalm en champignons
Een makkelijke spinazie-omelet met zalm en champignons
Een makkelijke spinazie-omelet met zalm en champignons
Een makkelijke spinazie-omelet met zalm en champignons

Tips van Kookidee

Zet je liever iets anders op tafel? Of heb je nog iets nodig in de keuken? Bekijk dan deze tips of de andere recepten op Kookidee.

Recepten in je mailbox?

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de nieuwste recepten en nog veel meer kookinspiratie in je mailbox.

Over Kookidee

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben Kookidee begonnen om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenspullen, kookgerei en nog veel meer.

Hier lees je alles over Kookidee.

Rik, Patricia en Jens