Een makkelijke spinazie-omelet met zalm en champignons

Een makkelijke spinazie-omelet met zalm en champignons

Een paar dagen geleden hadden we ‘s avonds weinig tijd dus kwam er een lekker makkelijk maaltje op tafel. Ik koos voor een snelle spinazie-omelet met zalm en champignons en ze waren heerlijk. Bovendien heb je deze lekkere omelet ook nog eens zo op tafel staan.

Tegenwoordig kies ik steeds vaker voor wilde zalm, gewoon verkrijgbaar bij de wat grotere supermarkt. Deze zalm wordt duurzaam gevangen en heeft een veel intensere smaak. Natuurlijk kan je ook gewone zalm gebruiken, ook dan zal deze lekkere omelet met spinazie je prima smaken. Zelf eens proberen? Hier vind je het makkelijke recept.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 12 eieren
  • 300 gr. bladspinazie
  • 200 gr. gerookte zalm
  • 250 gr. champignons
  • melk
  • peper en zout
  • verse of gedroogde peterselie
  • boter om te bakken
  • eventueel wat brood

Bereidingswijze

Zet vast een koekenpan op laag vuur zodat deze goed warm wordt. Snij alle champignons in plakjes en zet klaar voor zo. Snij of scheur de gerookte zalm vast in kleinere reepjes, hou apart voor zo

Neem per omelet een flinke hand bladspinazie en snijd deze grof in stukjes met een koksmes. Klop in een mengkom steeds drie eieren los met een scheutje melk en breng op smaak met wat peper en zout.

Smelt wat boter in de koekenpan en bak steeds een kwart van de champignons kort aan, voeg de gesneden bladspinazie toe en bak kort mee. Giet er het eiermengsel over en roer direct alles door elkaar met een spatel of iets dergelijks.

Laat het ei op middelhoog vuur stollen en hou af en toe de koekenpan wat schuin, zo kan je het nog vochtige deel van de omelet een beetje over de oppervlakte verspreiden. Strooi er vlak voor het einde nog wat fijngehakte peterselie over.

Als de bovenkant nét begint te stollen leg je wat reepjes zalm op de omelet en klap je deze dubbel. Serveer je omelet direct, eventueel met een snee (al dan niet geroosterd) brood. Herhaal alles voor de overige drie omeletten.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Een makkelijke spinazie-omelet met zalm en champignons

Een makkelijke spinazie-omelet met zalm en champignons

Een makkelijke spinazie-omelet met zalm en champignons

Een makkelijke spinazie-omelet met zalm en champignons

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens