Een smeuïg snijbonenstamppotje

Een smeuïg snijbonenstamppotje

Als ik geen zin heb om uitgebreid te koken staat een stamppotje bij mij met stip bovenaan. Helemaal als de regen met bakken uit de hemel valt en de t-shirts met korte mouwen weer in de kledingkast verdwijnen. Ik heb laatst eens geprobeerd of een stamppotje met snijbonen lekker was en dat was inderdaad het geval.

Deze smeuïge snijbonenstamppot heb je zo gemaakt en smaakte heerlijk. Door lekker een klontje roomboter toe te voegen wordt die ook nog eens heerlijk smeuïg. Erg lekker met een simpele gehaktbal, een gebakken speklapje of gewoon wat hardgekookt ei eroverheen kruimen.

Wil je iedere dag een nieuw recept? Volg mij dan op Facebook. Klik op 'Vind ik leuk' en daarna onder het knopje 'Volgend' voor 'Als eerste weergeven' om geen enkel recept meer te missen.

Recept

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 kg. kruimige aardappelen
  • 500 gr. snijbonen
  • 100 gr. spekreepjes
  • 1 grote ui
  • klontje roomboter
  • scheutje melk
  • peper en zout

Bereidingswijze

Dit stamppotje heb je echt zo gemaakt, je schilt de aardappelen en snijd deze in gelijke stukjes en kookt deze zo'n 20 minuten. In de tussentijd snijd je de snijbonen in grove stukken, of als je dat lekkerder vindt in kleine stukjes. Zelf vind ik groter wat lekkerder omdat je dan nog een lekkere bite hebt in je stamppot.

Kook de snijbonen zo'n 10 tot 12 minuten en giet ze daarna even af in een vergiet. Bak de spekreepjes in een koekenpan (zonder boter of olie) en als ze klaar zijn schep je deze uit de pan, snij de ui goed fijn en bak de gesnipperde ui kort aan in het spekvet in de koekenpan tot deze een beetje glazig begint te worden.

Giet de aardappelen af en doe er een scheutje melk en een klontje roomboter bij, doe er ook de gebakken ui met het spekvet bij en stamp alles fijn tot je een smeuïge puree krijgt. Breng op smaak met wat peper en zout en doe er tenslotte de spekreepjes en de snijbonen bij. Spatel even goed door elkaar tot alles gemengd is en klaar is je stamppotje.

Als de aardappelen en snijbonen aan het koken zijn heb je alle tijd om een paar gehaktballen of speklapjes te bakken die prima smaken bij deze stamppot. Of maak een paar hardgekookte eieren en snijd deze in kleine stukjes, heerlijk om over je stamppot te strooien.

Keukenspullen

Deze keukenspullen heb ik gebruikt (of komen goed van pas) bij het bereiden van dit recept. Mis je nog iets in jouw keuken? Klik dan op een link voor een korte uitleg of om direct te bestellen.

Een smeuïg snijbonenstamppotje

Een smeuïg snijbonenstamppotje

Nooit meer iets missen? Schrijf je dan snel in voor mijn nieuwsbrief en je krijgt de nieuwste recepten iedere week in je mailbox.

In het kort

Hoi kookliefhebber! Ik ben Rik en ik sta graag in de keuken. Ik ben begonnen met kookidee.nl om mijn passie voor koken met jou te delen. Je vindt hier dan ook van alles op het gebied van lekker koken en eten. Lekkere recepten, kookboeken, handige keukenapparatuur, kookgerei en nog véél meer. Hier lees je meer over kookidee.nl.

Ik wens je veel kijk- en kookplezier met kookidee.nl.

Rik en Jens